Szabadidő

Korszerű mondókák kisbabáknak Varró Danitól

Sztárköltőnk, Varró Dániel írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek – ám kisgyerekes szülőknek még soha. Egészen ez idáig...
Korszerű mondókák kisbabáknak (Maros Krisztina illusztrációival)
Korszerű mondókák kisbabáknak
(Maros Krisztina illusztrációival)

Varró Dániel saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt féléves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltöztető, büfiztető, pelenkázó és fürdető.

Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert Varró Dani mindennapi örömeiket énekli meg a tőle megszokott tréfás, finom eleganciával.

A dedikálás időpontja: 2010. november 12. péntek, 17 óra
Helyszín: Rózsakert, Líra Könyváruház (XII. Budapest, Gábor Áron u. 74–78.)

A szerzővel Both Gabi, a Meseutca főszerkesztője beszélget.
A gyerekeket mondókatanulással és színezéssel várják.

Varró Dániel budapesti programjai:

Pozsonyi Pagony
Időpont: 2010. november 20. szombat, 11 óra
Helyszín: XIII. Budapest, Pozsonyi út 26.

Fókusz Könyváruház
Időpont: 2010. december 7. kedd, 17 óra
Helyszín: VII. Budapest, Rákóczi út 14.

Varró Dániel
Varró Dániel

Varró Dánielről: 1977-ben született Budapesten. 1996-ban vették fel az ELTE BTK magyar–angol szakára. Költő, műfordító, 1999-től a JAK műfordító füzetek szerkesztője. 1999-ben Magvető Kiadó gondozásában megjelent Bögre azúr című első verseskötetével viharos irodalmi sikert aratott.

Költői vénáját és formaérzékét számos rangos pályatársa és mérvadó kritikusok is méltatták. Az első kötet óta eltelt időben a szerző számos színháztól érkezett felkérésnek tett eleget, és műfordítóként kamatoztatta tehetségét. A Túl a Maszat-hegyen című verses meseregényét 2003-ban adta közre a Magvető Kiadó. A műből azóta készült a Budapest Bábszínházban bábmusical, amelynek alapján megszületett az azonos című kalandlemez is, melynek zeneszerzője Presser Gábor.

Varró Dániel új verseskötete, a Szívdesszert a szerelem külső és belső helyszíneit veszi számba, akár egy szerelmi kisenciklopédia. A szerzőtől megszokott könnyed, játékos hangba ezúttal egy kis keserűség is keveredik, rímjátékokban azonban most sincs hiány, a témát változatos költői formákban járja körül a kötet, az elégiától a makámáig, a szonettkoszorútól az SMS-versig. A kötetből készült hangoskönyvön a verseket Mácsai Pál adja elő.

A legutóbbi verseskötete, a Kerge ABC, amely Szabó T. Annával és Tóth Krisztinával közös munkája, az óvodás és kisiskolás gyerekeket segíti az ábécé elsajátításában: a kötetben szereplő állatok neveinek kezdőbetűi megegyeznek a magyar ábécé 44 betűjével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top