Szabadidő

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

A téli hideg közeledtével előtörhet bennünk a késztetés a szaunák és fürdőhelyek meglátogatására. Magyarországon nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen bármerre indulunk, számos meleg vizes fürdőre bukkanhatunk, és hála a vállalkozó kedvű honfitársainknak, sokuk fölé hotelt építettek. Íme, a legjobbak!
 Hotel Spa Hévíz

A gyógytó partján fekvő hotel jobb helyen már nem is lehetne, hiszen csak pár lépés, és csobbanhatunk is a vízbe. A hévízi fürdő kellemes kikapcsolódást biztosít minden korosztálynak, de elsősorban az idősebbekre építenek. A saját terápiarészleggel rendelkező hotelben komplex gyógykúrákat alkalmaznak, melyeket elsősorban a reumatológiai és mozgásszervi betegségekben szenvedőknek ajánlanak. A szállodában található gyógymedencék és pezsgőfürdők, a stresszoldó és bőrmegújító finn és infraszaunák, valamint masszázskezelések garantáltan jó stresszoldók. Mozgássérült vendégeknek is kifejezetten ajánlható a hévízi kirándulás az akadálymentesített területeknek köszönhetően.

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
A bőrük finomságára érzékeny vendégeknek muszáj kipróbálni a tó vizéből kinyert és a kozmetikában használt alapanyagot (Kaviczkyt), melynek gazdag hatóanyag-tartalma maximális komfortérzetet nyújt, és jót tesz a fáradt bőrnek.

Info: www.spaheviz.hu »

 A zalakarosi Hotel Karos Spa

A vendégek teljes kikapcsolódását a Spa-wellness részleg és a Spa-uszoda- és -szaunavilág teszi teljessé, nagy hangsúlyt fektetve az infra-, a finn és a profiszaunára, mely egy negyedórás szertartás kifejezetten a gyakorlottaknak. Kuriózumnak számít még a bio-, a gyermek- és a sörszauna, ez utóbbinál csak arra kell vigyáznunk, hogy párunk ne magába öntse a sört, hanem a forró köveket locsoljuk vele. Különlegesség még a gőzkamrában tartott csokoládés ceremónia, ami a száraz bőr hidratálásában utolérhetetlen.

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
Ha már ellátogattunk Zalakarosra, jó alkalom felfedezni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét alkotó Kis-Balatont. A túrából a zalavári Kis-Balaton-emlékházat, a Kányavári-sziget madárvilágát, valamint a balatonmagyaródi bivalyrezervátumot nem érdemes kihagyni.

Info: www.karos-spa.hu »

 A bükfürdői Birdland Golf & SPA Resort hotel

A Dunántúlon fekvő, saját termálvízzel rendelkező Spa hotel a bükfürdői kútból nyeri vizét, ami gyógykezelésekre is alkalmas. A hotel frigidáriuma (már a név megér egy piros pontot) az igazán meglepő szolgáltatások egyike, melynek érdekessége, hogy a szaunával ellentétben itt a 3 fokos hidegben kell ücsörögni, miközben jégdarabokkal dörzsöljük testünket. Ezután jöhet a kb. hatvan fok hőmérsékletű herbáriumos kamra, ahol gyógynövényes-aromaterápiás kezeléssel érik el a tökéletes relaxációt.

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!
Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
Kifejezetten a sport szerelmeseinek! A bükfürdői hotel 6 teniszpályán, óriási sétautakon, játszótereken ad teret a mozgásra, valamint a 18 lyukú nemzetközi golfpályáján is bárki kipróbálhatja magát.

Info: www.birdland.hu »

 A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa

Ez a hotel Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája, amely két éve nyerte el az ország legjobb wellness-szállodája címet. A saját, ősi forrással rendelkező hotel 22 (!!!) medencével és pezsgőfürdővel várja nemcsak a fürdőzni vágyó, hanem a szaunavilágot is kedvelő vendégeket. A gondosan kialakított belső tér, a baldachinos nyugágyak, az élményzuhanyzók, valamint a romantikus, meghitt sarkok garantálják a tartós alfa-állapotot még a legstresszesebb vendégek számára is.

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
Ne hagyjuk ki a Spirit Hotel Magyarországon egyedülálló török kuriózumainak egyikét sem! A Hamam és Razul gőzfürdők népszerűek a vendégek körében, az egyik masszázzsal, a másik pedig iszappakolással kényeztet.

Info: www.spirithotel.hu »

 Velence Resort & Spa

A hotel azon kevesek egyike az országban, mely egyszerre rendelkezik saját tóparttal és gyógyvízzel, mindez természetes, festői környezetben. A fürdő gyógyvize ásványi anyagokban gazdag, fokozza a szervezet ellenálló képességét és alkalmas gyógykezelésekre is. A szálloda különleges szolgáltatása a thalasszoterápia, a tengervíz hatóanyagait felhasználó arc- és testkezelés. Párunknak is kedveskedhetünk egy férfiaknak szánt frissítő vagy karcsúsító kezeléssel, hogy ne csak mindig a nők fogyózzanak…

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
Az etyek–budai borvidék neves borpincéinek meglátogatása bortúrába szervezve, helyi specialitásokkal fűszerezett kóstolással egybekötve erősen ajánlott. A bortúrákhoz előzetes egyeztetés alapján idegenvezetést is biztosítanak a gyengébbek kedvéért.

Info: www.velencespa.com »

 Ramada Plaza Budapest

A régi Aquincum közfürdőinek hatására jött az ötlet, hogy létrehozzák a hotelben az Aphrodite Spa Egészség & Wellness Centrumot, mely a Margitsziget természetes termálforrásából kapja vizét. Jóféle ár-érték arányban vásárolhatunk Day-Spa csomagot, melyek magukba foglalják az összes spa-szolgáltatást a hotelben. A fitnesz és wellness mellett nagy hangsúlyt fektetnek a természetgyógyászatra, de a pihenéstől besokalló vendégek modern, jól felszerelt konferenciatermeket is bérelhetnek, illetve esküvői helyszínnek sem utolsó.

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
A tradicionális apartmanok mellett különlegességnek számítanak a speciálisan üzletembereknek/üzletasszonyoknak kialakított szobák, melyekben az ingyen wifi-elérhetőség, az íróasztal és a két telefonkészülék elengedhetetlen kellékek.

Info: www.ramadaplazabudapest.hu »

 A tarcali Andrássy-kúria

A Tokaj-Hegyalján találjuk a négycsillagos Andrássy Wine & Spa Hotelt. A kúria épületében szerencsére van pincészet is (így ezért sem kell kimozdulnunk), amely saját borospincével, bórkóstoló-helyiséggel és vinotékával várja a borkedvelő vendégeket. A kúria nagy hangsúlyt fektet a spa-wellness szolgáltatások elérésére is, ilyen a hölgyeknek ajánlott VinoSense Spa kozmetikai termékek terápiája (sokak csalódására ez nem a szállóban lakó nők borok általi leitatását jelenti). E készítményeket alkalmazzák a masszázsoknál és a kozmetikában, az aromaterápiás masszázshoz pedig tápláló, antioxidánsokban gazdag, préselt szőlőmagból nyert olajjal kenegetnek. Ugyancsak a szőlőszemek értékes kivonatát alkalmazzák a kozmetikai kezelések és a fürdő elkészítése során.

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!

Az oroszok már a Spa*-ban vannak!Tipp:
A hotel a nászutasok számára külön csomagot állított össze, ami az ilyenkor elvárható kényeztető programokat tartalmazza. A masszázs, az infraszauna, a pincefürdő és az élményzuhanyok éppúgy beletartoznak a pár napirendjébe, mint a gyertyafényes vacsora szobaszervizzel.

Info: www.andrassy.hu »

*Spa, wellness stb…

A sokat hallott spa kifejezés a gyógyfürdők és az ezek köré csoportosuló szolgáltatások összessége, melyek egyben méregtelenítő kezelést is jelentenek. Folyamatos használatuk segít, hogy megszabaduljunk a hosszú időn át lerakódott salakanyagoktól és feltölthessük szervezetünket energiával. A spa ma már nemzetközi fogalommá vált a szaunafürdők, úszómedencék, szépségfarmok és a wellnessközpontok révén.
A másik kedvelt kifejezés, a wellness, amely egy jóérzést keltő testi-lelki harmónia és életforma is egyben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top