Szabadidő

Különleges téli tipp: Hószafari Karintiában

Egy jól sikerült, izgalmas szafarinak nem kell feltétlenül az afrikai szavannákra, oroszlánok, antilopok és elefántok közé vezetnie. Kalandos szafarin vehetünk részt a karintiai Bad Kleinkirchheim téli csodavilágában is.

A hószafari résztvevői hegyi felvonóval juthatnak fel 1800 méter magasra, ahol hótalpakat csatolva haladhatnak tovább a hófödte tájon át, hogy elérjék a hegyek között megbúvó oázist – egy hangulatos alpesi kunyhót, ahol finom karintiai uzsonna és egy „Frigga” (a favágók egykori étele) gondoskodik a kulináris élményekről.

Különleges téli tipp: Hószafari Karintiában

Az alpesi kunyhóból vidám csaholás csábítja a vendégeket ismét a szabadba. A husky kutyák, a nap sztárjai megérkeztek. A temperamentumos szánhúzók igazán kedvelt fotómotívumnak számítanak. A résztvevők kis csoportokra osztva tehetnek egy kört a kutyaszánnal, természetesen egy szakértő fogathajtó kíséretében.

A vendégek késő délután ismét visszatérnek a völgybe, stílusosan egy szánkó segítségével. A különleges program öt időpontban foglalható az idei téli szezonban:

• 2011. január 26. és 27.
• 2011. február 16. és 17.
• 2011. március 12.

Ár egy főre hótalpas túrázással, huskytúrával, uzsonnával és szánkózással: 65 euró.

További információk: www.karintia.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top