Szabadidő

Varázslatos karácsonyi vásárok Németországban

Sétálgatni a hóesésben, a gyönyörűen feldíszített és kivilágított német városokban, forralt bort és teát iszogatva, biztosan megalapozza a karácsonyi hangulatot.

A karácsonyfa állításának története Németországból ered, így nem csoda, hogy az ottani meseszép ünnepi vásárok semmihez sem fogható hangulatot árasztanak. Íme, a legjobbak!

 Köln

Kölnben idén már 8 helyszínen várja vendégeit a karácsonyi vásár, amelynek elbűvölő kavalkádjára és hangulatára évről évre közel 2 millióan kíváncsiak. A hagyományőrző karácsonyi piactól kezdve a dizájnvásárig mindent megtalálunk a Rajna parti városban. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a Dóm, amely impozáns látványt nyújt a 160 árus feldíszített standja mögött. A város legmagasabb karácsonyfáját is itt állítják fel minden évben.
Az évente 600 000 látogatót vonzó Csokoládé Múzeum szomszédságában található régi piacon vásározók igazán eredeti, a középkor izgalmas világába kalauzolják el az idelátogatókat. Zenészek és bohócok a régmúlt idők látványosságát idézik, a mesteremberek pedig festői környezetben kínálják portékáikat.

Varázslatos karácsonyi vásárok Németországban


Nyitva tartás:
2010. november 23-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig. 

Bővebb információ: www.koelnerweihnachtsmarkt.de »

 Bonn

Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz Vivatsgasse és a Windeckstraße lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas adventi naptárrá alakul át; minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. A Friedensplatz pedig egy 280 négyzetméteres korcsolyapályának ad majd otthont – Bonn a jégen mottóval –, ami feledhetetlen élményt biztosít a karácsonyi nyüzsgésben.

Varázslatos karácsonyi vásárok Németországban

 

Nyitva tartás: 2010. november 23-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

Bővebb infó: www.bonn.de »

 Stuttgart

A stuttgarti karácsonyi vásárt – 280 fényűzően feldíszített standjával – Európa egyik legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vásáraként tartják számon, hiszen közel 300 éves múltra tekint vissza.
A karácsonyi fények, a vanília és fahéj mindent betöltő illata, az adventi koncertek és a mesevilágba repítő Schlossplatz minden évben több millió látogatót vonz. Az egyik fő látványosság a város szívében található hatalmas korcsolyapálya, melyet kipróbálva egy igazi, romantikus, karácsonyi mesébe illő élményben lehet részünk.

Varázslatos karácsonyi vásárok Németországban

Nyitva tartás: 2010. november 24-től december 23-ig, hétfőtől szombatig: 10 órától 21 óráig, vasárnap: 11 órától 20 óráig.

Bővebben: www.stuttgart.de » 

 Hannover

A karácsonyi vásárt Hannoverben a Kirchrode nevezetű városrészében rendezik meg. A Jakobikirche körül tartott vásárban minden megtalálható, ami egy hangulatos karácsonyi vásárhoz kell. Kézművesek, gyönyörű ajándéktárgyak, gasztronómia, programok, a karácsony illata és a hannoveriek vendégszeretete. Mindezek garantáltan megalapozzák majd a karácsonyig hátralévő idő hangulatát.

Nyitva tartás: 2010. november 24-től december 22-ig

Bővebb információ: www.hannover.de »

 München

München varázslatos mesevilággá változik télen – porcukorként szitál a finom hó az Angolkert fáiról, és még a városháza előtt álló arany Mária-oszlopot is fehér sapka fedi. Téli romantika egy mozgalmas, milliós nagyvárosban – ez Münchenben egyáltalán nem jelent ellentmondást. Advent idején sokan sétálgatnak a karácsonyi vásárokon, élvezik a forralt bor és a sült alma ízét.

Varázslatos karácsonyi vásárok Németországban

A karácsony előtti hangulatos időszak egyik legkiemelkedőbb eseménye a hagyományos karácsonyi vásár (Christkindlmarkt) a Marienplatzon. A városháza előtti varázslatos környezetben a különféle forralt borokat iszogatva tökéletesen átadhatjuk magunkat a karácsonyi hangulatnak. Szót érdemelnek még a finomabbnál finomabb bajor kolbászok és virslik – vétek lenne kihagyni őket, ha már Bajorország fővárosában járunk, ráadásul igencsak jól tudnak esni a nagy hidegben. Kereken 140 vásári standon válogathatunk a szalmából készült csillagok, gyertyák, kerámiák és karácsonyfadíszek között. A városháza erkélyén naponta 17.30-kor karácsonyi muzsika hangjai csendülnek fel. A fantasztikus díszletet a fényárban úszó hatalmas karácsonyfa teszi teljessé.

Persze nem ez az egyetlen karácsonyi vásár a városban – bármerre is sétáljunk, lépten-nyomon beleütközünk egy-egy hangulatos adventi forgatagba: több mint 20 különféle adventi vásár csalogatja a látogatókat.

Nyitva tartás: 2010. november 26. – december 24.; hétfőtől szombatig 10.00–20.30, vasárnap 10.00–19.30, december 24-én 9.00–14.00
Megközelítés: metróval a Marienplatz megállóig, vagy 52-es és 131-es busszal, vagy 19-es villamossal
Bővebb információ: www.muenchen.de »

Utazás, szállás

A Germanwings közvetlen járatokat közlekedtet Budapest és Köln/Bonn, Hannover, illetve Stuttgart között. Repülőjegyek kedvező áron vásárolhatók a honlapon, ahol a szállásunkat is könnyedén le tudjuk foglalni.

Varázslatos karácsonyi vásárok NémetországbanKarácsonyi varázslat: a legjobb adventi vásárok Bécsben 
Európa szíve újra megdobban, alig kétszázötven kilométerre Budapesttől. Az adventi vásárok császári városa milliókat ölel keblére békés, mégis pompázatos hangulatban. Legyél ott te is! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top