Szabadidő

A nagy “pasi-Biblia” – nem csak férfiaknak

Az Így jártam anyátokkal című sorozat Barney Stinson karakterének értékrendjéből készült könyv, a Tesókódex már bestseller Amerikában. A csajozós guru bibliája már Magyarországon is kapható, és nem csak a férfiaknak nyújt izgalmas kikapcsolódást…

Ki is Barney Stinson? A sorozat középpontjában nem ő áll, nem ő keresi gyermekei anyját, mégis Barney lett az, aki miatt hétről hétre több tízmillió ember ül világszerte a képernyő elé. Barney egy nagyvállalat igazgatója, csak öltönyben hajlandó kimenni az utcára, de még a sarki bárba is, imádja a nőket, de soha nem hívja vissza őket.

A Tesókódexben az igazi férfibarátság – „tesóság” – törvényeivel találkozhatunk.  (A Tesó soha nem vér szerinti köteléket jelent. A Tesó egy olyan fickó, aki ingét-gatyáját neked adná, ha ő már nem akarja hordani. Ő az, aki áthág minden szabályt, csak hogy te hághass…) Olyan kérdésekre kaphatnak választ az olvasók, hogy illik-e egy Tesónak ajándékot vinni a Tesója esküvőjére, lefekhet-e egy Tesó a Tesója lány testvérével vagy anyjával… Ám a kódex legfontosabb szabálya: Ne vedd komolyan!

Szemezgetés a kódex cikkelyeiből:

10. cikkely:
Egy Tesó otthagy legott csapot-papot, ha segíthet egy Tesójának szakítani valami bigével.
Három mondat, ami segít megszabadulni a megunt csajodtól:
– De cuki! Te is bajuszt növesztesz?
– Majd fizetem a mellműtéted.
– A húgod szerette, amikor ezt csináltam.

25. cikkely:
Egy Tesó nem hagyhatja, hogy egy másik Tesó tetkót csináltasson magának, főleg akkor nem, ha azon egy lány neve szerepelne – mert a teto-frigyet nehezebben követi teto-válás.
A kódexben képekkel ábrázolja nektek Stinson, hogy a különböző tetoválások mit is jelentenek (nonfiguratív, sárkány…). Az excsajod neve bármely testrészeden például ezt szimbolizálja. „Hé, emberek, ezt nézzétek! Nemcsak hogy ostoba módon életfogytiglani monogámiát választottam, de még billogot is süttettem magamra, hogy láthassátok: EL A KEZEKKEL!”

101. cikkely:

Ha egy Tesó megosztja egy titkát egy másik Tesóval, az utóbbi Tesó ezt a titkot magával viszi a sírba. Ez különbözteti meg egymástól a Tesókat és a csajokat.
Ha kíváncsi vagy, hogyan vélekedik Barney Stinson a női pletykálkodásról, lapozd fel a könyvet!

150. cikkely

Az utolsó cikkely. Nincs szex a Tesód exével!  Soha, de soha nem engedhető meg, hogy Tesó összefeküdjön a Tesója exével. E cikkely megszegése rosszabb, mint a tesógyilkosság! (Ezt a cikkelyt azonban az Így jártam anyátokkal negyedik évadában Barney megszegi…)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top