Szabadidő

Szinte már hazajárnak: ABBA Show az Arénában

Ha már rongyosra nézted a Mamma Mia! musicalt, ott a helyed az Arénában, ahol élőben is bulizhatsz a legnagyobb slágerekre.
ABBA – The Show

Mikor? 2011. január 16.
Hol? Papp László Budapest Sportaréna
Bővebben: www.showtimebudapest.hu »
Hivatalos honlap: www.abba-the-show.com »

A hétvégén nem először áll nálunk színpadra a svéd Waterloo zenekar, akik az ABBA eredeti zenészeivel, Ulf Anderssonnal és Mats Ronanderrel kiegészülve adják elő látványos show-műsor keretében a svéd popcsapat legnagyobb slágereit.

A kétórás koncert Bjorn, Benny, Agnetha és Frida hatvanas évekbeli első találkozásától kezdve nyomon követi az ABBA történetét, megszólaltatva olyan klasszikus dalokat, mint a Waterloo, az SOS, a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Money Money Money, a Knowing Me Knowing You és még sorolhatnánk.

A Camilla Dahlin által alapított Waterloo sokak szerint a legjobb svéd ABBA-feldolgozás-zenekar, Camilla és Katja Nord külsőre is szinte megkülönbözhetetlen az ABBA eredeti tagjaitól, hangjuk pedig majdhogynem jobb, mint az eredeti. A Waterloo célja, hogy minél jobban hasonlítson az eredeti zenekarra, hogy a közönség úgy érezze: nem is oszlott fel az ABBA.

Szinte már hazajárnak

A koncerten a Waterloo és az ABBA eredeti zenészei mellett a National Symphony Orchestra of London játszik, Matthew Freeman vezénylésével. Az eredeti fellépőruhák pontos másait felvonultató látványos színpadi műsort eddig 33 országban több mint kétmillióan látták. Az ABBA – The Show több mint háromszor annyi koncertet adott ez idáig, mint az eredeti ABBA. Magyarországon is rendkívül népszerű a műsor, melyre két éve annyi jegyet eladtak, hogy ráadás koncertet is tartottak, tavaly pedig kétszer is telt ház előtt játszottak Budapesten és Debrecenben.

Brit díjat nyert az ABBA – The Show

Az egyik legrangosabb brit szakmai lap, az IQ Magazine Limelight díját nyerték el az ABBA – The Show dán producerei. A CSE nevű dán cég alapítója, Carsten Svoldgaard találta ki kilenc évvel ezelőtt az élőzenei ABBA-műsort, melynek során a svéd Waterloo zenekar az ABBA eredeti zenészeivel kiegészülve adja elő látványos show-műsor keretében a svéd popcsapat legnagyobb slágereit.

A CSE most musicalkategóriában elnyerte az IQ Magazine díját, olyan produkciókat előzve meg, mint a Michael Jackson Tribute Show, a „Thriller Live” (FlyingMusic), a Priscilla the Musical (Backrow/Chuggi), a Dirty Dancing (Jacobsen) és a Tanguera (BB Promotion). „Hatalmas megtiszteltetés ez számunkra, és a műsor komoly művészi fejlődésének elismerése” – nyilatkozta Carsten Svoldgaard.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top