Szabadidő

Sterbinszky forrósítja fel a hangulatot a Faithless előtt!

Lezárult a szavazás a Facebook Faithless Hungary oldalán, ahol a rajongók öt előadó közül választhatták ki, hogy kit látnának a legszívesebben a Faithless előtt.
Sterbinszky
Sterbinszky

Az előfellépő kiválasztásában a Faithless magyarországi rajongói adták le voksukat: a Facebookon indított szavazásban az Anorganik, a Compact Disco, Hauber Zsolt, Szeifert, Sterbinszky és a Zagar vettek részt. A progresszív house zenét játszó Sterbinszky a kezdetektől fogva óriási rajongótábort tudott mozgósítani, toronymagasan vezette a mezőnyt, így amikor január 20-án éjfélkor a szavazás lezárult, eldőlt: március 21-én ő pezsdíti fel a hangulatot a Faithless előtt.

Nem mindennapi lehetőség a Papp László Sportarénában fellépni, a Faithless koncertjét megelőző euforikus atmoszférában – mondta Sterbinszky. – Biztos vagyok abban, hogy a legnagyobb tisztelettel egy igazán jó hangulatú közönséget adhatok át a királyoknak! Az Insomnia az egyik legkedvesebb számom, ezért készítettem belőle egy átiratot, amelynek a végleges változatát még nem küldtük ki a Faithless menedzsmentjének, és bár a rajongóim már hallhatták tőlem a fellépéseimen, az Arénában biztosan nem adom majd elő, mert ezt tiszteletlenségnek érezném. Ettől függetlenül eddig már az összes slágerüket játszottam.

Sterbinszky korábban fellépett már számtalan világsztár előtt, többek között Robbie Rivera, Markus Schultz, Tiesto és Carl Cox előtt is: „Nekem egy ilyen helyzetben nem az a feladatom, hogy szétessen a ház, inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a hangulatot kell fokoznom. Ennek érdekében mindent meg fogok tenni, a kedvenc felvételeimet, remixeimet fogom játszani, és három kuriózum is elhangzik majd. Az egyik egy Depeche Mode-átirat lesz, amelyet Paul Oakenfold is elkért, a másik egy U2-feldolgozás, valamint Paul Kalkbrenner Sky and Sand című szerzeményére készített átirat, amely egyébként a Berlin Calling című film egyik betétdala.  

Sterbinszky  forrósítja fel a hangulatot a Faithless előtt!

Oscar-jelöltek: A király beszéde a favorit »

Sterbinszky a Faithlessről csak elismerően tud nyilatkozni, hiszen mindig is nagyon szerette és tisztelte őket. Úgy gondolja, sikerüket és egyediségüket Maxi Jazz páratlan hangja mellett főleg Sister Bliss és Rollo zeneszerzői tehetségének köszönhetik, hiszen az ő nevükhöz fűződik  a semmi máshoz nem hasonlítható hangoknak és dallamvilágnak az előállítása. „A Faithless mondanivalója is elgondolkodtató, magával ragadó és a dallamviláguk egy  szélesebb közönségréteget tud magáénak, mint a legtöbb elektronikus zenei produkció” – tette hozzá.

Sterbinszky 1998 óta tartozik Magyarország DJ-élvonalába: fiatalok ezrei számára ő maga jelenti a DJ szó hazai megfelelőjét. Saját szerzeményeit, remixeit és bootlegjeit/mash-upjait olyan külföldi nagyágyúk játsszák rendszeresen, mint Tiesto, Ferry Corsten, Paul Oakenfold vagy épp Jaytech. Rendszeres fellépő vendég Romániában, Szlovákiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, valamint Svájcban.

A Faithless 2011. március 21-én hétfő este 20 órakor a Budapest Sportarénában ad koncertet.

A jegyek kaphatók előételben a Ticketpro és Ticketportal országos hálózatain, valamint a Broadway-jegyirodákban és a WooDoo boltokban 5900 forinttól, a korlátozott számú, kiemelt állóhelyek 13 900 forintba kerülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top