Szabadidő

Érik az Oscar: újabb elismerés Colin Firthnek

Úgy tűnik, A király beszéde végleg bebetonozta magát az Oscar-esélyesek táborába.
Újabb elismerés Colin Firth-nek

Oscar-jelöltek: A király beszéde a favorit »

Los Angelesben vasárnap tartották az amerikai film- és televíziós művészek egyesületének (Screen Actors Guild, azaz SAG) díjkiosztó gáláját. A díj az elmúlt néhány évben mind rangosabbá vált, és – az Arany Glóbusz mellett – az Oscar-esélyek egyik legmegbízhatóbb előrejelzőjévé nőtte ki magát.

A Tom Hooper által rendezett, A király beszéde című filmnek ítélték a legjobb teljes szereposztásért járó díjat. Colin Firth az ugyanebben a filmben nyújtott alakításával nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó kitüntetést, Natalie Portman pedig a Fekete hattyú című alkotásban nyújtott teljesítményével érdemelte ki a legjobb női főszereplő díját.

Érik az Oscar: újabb elismerés Colin Firth-nek

A legjobb női mellékszereplő díját Melissa Leo kapta meg, a legjobb férfi mellékszereplőnek pedig Christian Bale bizonyult. Mindkét színész A harcos című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést.

A televíziós sorozatok közül a dráma kategóriában a Gengszterkorzót, a vígjátékok közül pedig a Modern családot díjazták. A dráma kategóriában a legjobb férfi, illetve női főszereplőnek járó díjat Steve Buscemi (Gengszterkorzó), illetve Julianna Margulies (A férjem védelmében) vihette haza. A komédiák esetében Alec Baldwin (A stúdió), illetve a 89 éves Betty White (Hot in Cleveland) kapta meg a legjobb férfi, illetve női főszereplőnek járó díjat.

A vitathatatlanul legrangosabb filmdíjat, az Oscart február 27-én adják át. A legtöbb jelölést, szám szerint tizenkettőt, A király beszéde kapta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top