Szabadidő

Zseberotika, szekrényszex

Végre egy kiállítás, amire a családfőt is könnyű lesz elcsalni. No nemcsak az arcba dobott dekoltázsok miatt, de a közös nosztalgiázás öröméért mindenképp.

Nosztalgiázz Múzeumban

7+1 tipp összebújós házimozizáshoz » 

Akik visszasírják a 80-as éveket, ne hagyják ki a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum rendhagyó összeállítását a plakátnaptárakról. Tóth József Füles kiállításán legendás manökenek naptárait tekinthetjük meg február végéig.

Az 1970–80-as években a csinos modelleket ábrázoló kártya- és plakátnaptárak a magyar kereskedelmi élet legnépszerűbb reklámhordozói voltak. Nem is csoda, hogy a hazai kül- és belkereskedelemmel foglalkozó vállalatok zsákszámra készítették el saját cégük emblémájával ellátott, szemrevaló, fiatal hölgyeket ábrázoló kalendáriumaikat. Talán mindannyian jól emlékszünk a szerelőműhelyekben kifüggesztett pikáns képekre, amelyek nem hiányozhattak egyetlen munkás férfi faláról sem.

A plakátokat a múzeum úgy válogatta össze, hogy főként a szolid és ízléses képeket lássa az érdeklődő. A hétvégi kikapcsolódásnak tökéletes kiállítás kedd kivételével minden nap 11-től este 7-ig látogatható, a belépő felnőtteknek 800 forint.

Fotó: Tóth József Füles
Fotó: Tóth József Füles

Bővebb információ: www.mkvm.hu »

5 dolog, amit a kártyanaptár mellett visszasírunk, vagy éppen megmosolygunk a 80-as évekből:

• Vetkőzős toll

• Sztár üdítő

• Kutyás fémpersely

• Cigirágó

• LEO jégkrém

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top