Szabadidő

Érzéki dallamok: Avishai Cohen a MÜPA-ban

Nemcsak vadiúj albummal, de egy budapesti koncerttel is meglep minket a karizmatikus jazz-sztár.
Szexi jazzAvishai Cohen a MÜPÁ-ban

Sziget, 2011: akik már biztos, hogy jönnek » 

Az Izraelben született jazzművész különleges, eklektikus stílusával hamar nemzetközi tekintéllyé nőtte ki magát, közönsége különböző generációkból tevődik össze. Szerzeményeiben gyakran keverednek arab, andalúz és zsidó dallamok, ám talán a jazz műfajához áll legközelebb.

Mérföldkövek Avishai Cohen életében:

• 2003-ban a pop-soul művész Alicia Keys-szel csinált közös stúdiófelvételt.

Avishai Cohen• Szerepelt a London Philharmonic Orchestra, az Israel Philharmonic Orchestra és a The Boston Pops Symphony koncertjein, és a közelmúltban az Eilat Red Sea Festival kijelölt művészeti vezetője volt.

• Az egyik legnívósabb amerikai jazz-zenei magazin, a Down Beat „a globális méretek jazzvizionáriusának” titulálta, a Bass Player magazin pedig a „a 20. század 100 legnagyobb hatást gyakoroló basszusgitárosai” közé sorolta.

• 2009-ben 11. stúdióalbumával, az Aurorával debütált a Blue Note-nál, mely lemez összesen 27 országban jelent meg, és egy 2 éves világ körüli turné kapcsolódott hozzá. Az Aurora-turnén összeállt a végleges „színpadi család”: a csapat együtt már bejárta az egész világot, mindenütt tapsviharral övezett sikert aratva.

Avishai CohenA Seven Seas album ennek a több száz koncertnek a gyümölcse. Keveredik benne mindaz a zenei felfedezés, amit Cohen a korai ‘90-es évektől tett, amikor még Chick Corea szárnyai alatt tört be a New York-i szcénába.
 
A művész minden eddigieket felülmúlóan ambiciózus, szövevényes és kicsiszolt művészi kompozícióval állt elő, anélkül hogy nélkülözni kellett volna a rá jellemző energikusságot, szenvedélyességet és érzelmességet. Csak meg kell hallgatni a Two Roses szövevényes hangzásvilágát, és megértjük, miről van szó…

Avishai Cohen a közönség nagy örömére hamarosan hazánkban is fellép lemezturnéjának keretében: március 12-én a Művészetek Palotájában csodálhatjuk meg játékát.
Jegyárak: 1800, 3300, 4200 Ft

www.avishaimusic.com »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top