Szabadidő

Őrülten szerette a közönségét: Budapesten koncertezik a Duke Ellington Orchestra

Duke Ellington unokájának, Paul Ellingtonnak a vezetésével hamarosan Pestre jön a jazztörténet egyik leghíresebb zenekara.
Őrülten szerette a közönségét: Budapesten koncertezik a Duke Ellington Orchestra

Bővebben a koncertről »

Az unoka 1996-ben vette át a családi karmesterpálcát, miután a Manhattan School of Musicon tanult. De eközben sikeres filmessé is vált állandó lakhelyén, Dániában. Rendezője is volt a Love You Madly című  mozinak, amely Duke Ellington pályájának első, felívelő szakaszáról szólt.

A „Herceg” ragadványnevet nem véletlenül elnyerő zenekarvezetőnek ugyanis pont ez volt a szavajárása: nagyon tudott hízelegni hű közönségének.

Az Őrülten szerette a közönségét: Budapesten koncertezik a Duke Ellington OrchestraEllington-zenekar utoljára majdnem ötven éve járt Magyarországon, akkor még az Erkel Színházban, és ugyan azóta a közönség és a zenekar is kicserélődött, de a Duke Ellington Orchestra az alapító 1974-es halála után is együtt maradt, és hűen viszi tovább a jazz big band örökzöld hagyományát. Jelenleg negyedik éve tartó világ körüli turnéjukon népszerűsítik Ellington zenéjét.

Duke Ellington Orchestra

Időpont: 2011. április 5. 20.00

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ

Jegyek a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő koncertre már kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.

Infó: www.showtimebudapest.hu »

A Duke Ellington Orchestra
honlapja »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top