Szabadidő

Harry Potter-túrák indulnak Londonban

Hamarosan ellátogathatunk a roxforti varázslóképző nagytermébe, de addig is bemutatunk nyolc híres filmes helyszínt, ami kirándulócélpontként sem utolsó.
Harry Potter-túrák indulnak Londonban

Hétvégi moziajánló »

A roxforti varázslóképző nagyterme, Dumbledore igazgatói szobája és a Harry Potter-filmek számos egyéb forgatási helyszíne tárul fel az érdeklődők előtt, amikor a Warner Bros. jövő tavasszal megnyitja londoni filmstúdiójának kapuit.

A J. K. Rowling regényfolyama nyomán született nyolc film legtöbb forgatási napja a Leavesden stúdióban zajlott. A Warner által kínált háromórás túra során a látogatók az eredeti díszletek között idézhetik fel a világszerte nagy sikerrel játszott filmsorozat képeit. A londoni Warner Bros. stúdiótúra, az Így készült a Harry Potter című kirándulás bemutatja a felvételek helyszíneit, a szereplők jelmezeit és a filmes trükkök is lelepleződnek.

A Potter-filmek eddig forgalmazott hét epizódja világszerte 6,4 milliárd dolláros jegybevételt hozott. A sorozat utolsó darabja, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész július közepétől látható majd a mozikban.

Híres filmes helyszínek

 „Szex és New York”-túra


Hol található?
New York, Manhattan

Mi ez? Bármennyire igyekeztek az alkotók, még a Szex és New York mozifilm második részével sem sikerült csillapítaniuk az eredeti sorozat ragyogását. Ha az ember Manhattanben jár, és szerette a szériát, egyszerűen nem teheti meg, hogy kihagyjon egy szervezett busztúrát, amivel olyan helyszínekre látogathat el, mint a Magnolia pékség, a Pleasure Chest szexshop, a sohói galéria, ahol Charlotte dolgozott, Aidan bárja vagy a Greenwich Village legmenőbb butikjai. A negyvendolláros jegyárért kb. három órát buszozhatunk és sétálhatunk a kultikus SATC-helyszíneken.
Infó »

 A Corleone-birtok

Hol található? 110 Longfellow Avenue, Staten Island, New York

Mi ez? Szeretnéd látni a legendás helyet, ahol Don Corleone (Marlon Brando) egy nagyszabású esküvő keretében férjhez adta a lányát? Szeretnél ott lenni, ahol a bérgyilkos Luca Brazzi örök hűséget fogadott a Donnak? A Corleone-birtok létező helyszín New York Staten Islanden. Valódi családi birtok hatalmas parkkal, nem pedig turistahelyszín, de a kerítésen keresztül természetesen így is be lehet látni. Ha pedig meg akarod venni A keresztapa területét, nem árt, ha teszel egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

 A Golfőrültek golfklubja

Hol található? 3201 West Rolling Hills Circle, Ft. Lauderdale-Davie, Fla

Mi ez?
A nyolcvanas évek talán legkultikusabb vígjátéka volt a Chevy Chase, Bill Murray és Rodney Dangerfield főszereplésével készült Golfőrültek, amiben egy elit golfklubnak kellett megküzdenie néhány különc új taggal, és egy táncolási hajlamokkal megáldott gyeppusztító ürgével. A filmben a páratlanul szép golfklubról az őrült poénok kicsit elterelték a figyelmet, de ha a valóságban szeretnénk megcsodálni a Rolling Hills Golf & Tennis Klubot, ahhoz mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Minimum féléves bérletet kell vennünk hozzá csekély 2100 dollárért…
Videó »

 Ördög Torony


Hol található?
Wyoming, Crook County

Mi ez?
Ha valaki látta Steven Spielberg klasszikus sci-fijét, a Harmadik típusú találkozásokat, bizonyára nem felejti belőle azt az egyedi formájú hegyet, ami minden szereplőt látomásokban kísért és magához csábít. Az egyedi formájú, háromszáz méter magas sziklatorony már a film előtt is kultikus hely volt, mivel az indiánok mindig is szent helynek tekintették. A Devil’s Tower ma természetvédelmi területnek számít, és élőben még a filmben látottnál is impozánsabb látványt nyújt.

Templom a Diploma előttből

Hol található? La Verne, California, Los Angelestől 50 km-re keleti irányban

Mi ez?
Dustin Hoffman a Diploma előtt végén hatalmas ámokfutásba kezd, hogy odaérjen a szerelme esküvőjére és megakadályozza azt. A templomba beérve először dörömböléssel, majd egy letépett óriási feszülettel állítja meg a feldühödött vendégsereget. Ehhez a klasszikus jelenethez a helyszínt a meglehetősen egyedi külsejű modernista Egyesült Metodisták Temploma szolgáltatta egy kaliforniai kisvárosban, La Vernében.

Rocky lépcsői

Hol található? A philadelphiai Művészetek Múzeuma előtt.

Mi ez? Philadelphia nem épp egy tipikus turistaváros, de ha valaki mégis úgy döntene, hogy ellátogat oda, az egyetlen valóban kihagyhatatlan látnivalót a Museom of Art épülete előtti monumentális lépcsősor jelenti. Ha egyszer ott állsz a lépcsők előtt, akkor nem kérdés, hogy felfutsz rajta. Füledben a Gonna Fly Now című dal taktusai, szívedben pedig a Rocky Balboa-életérzés, hiszen Sylvester Stallone is itt futott fel a tömeggel a háta mögött és bokszolt bele a levegőbe a Rocky Oscar-díjas első részében.

 DiCaprio édenkertje

Hol található? Phi Phi Lee sziget, Thaiföld

Mi ez? Valahol a Földön még kell lennie egy érintetlen helynek, amit nem rontott el az ember. Legalábbis ez az alapfeltevése Alex Garland A part című könyvének és az ebből készült Leonardo DiCaprio-filmnek. Hiába találja meg Richard ezt a mennyei, aranyló homokú, kristálytiszta vizű paradicsomot, ha oda is befurakodnak az emberek, és ahol ott vannak, ott vége a tisztaságnak is. Részben a film hatására a Phi Phi Lee szigetet elkezdték turistaparadicsommá alakítani, de a 2004-es cunami végül visszaállította az eredeti állapotokat.
Videó »

 Esküvői kápolna a Mamma Miából


Hol található?
Agios Ioannis kápolna, Skopelos, Görögország

Mi ez? Hát lehet varázslatosabb esküvői helyszínt álmodni egy tenger fölé magasodó, százméteres sziklán álló kis fehér kápolnánál? Aligha. Ráadásul a Mamma Mia! filmben látható építmény nem egy kopár sziklán, hanem egy festői, fákkal borított területen található, ahonnét a kilátás valami meseszerű. Az egyetlen problémát az jelentheti, hogy út híján a nagymama és nagypapa korú vendégek valószínűleg nehézségekbe ütközhetnek a meredek lépcsősoron, de valamit valamiért…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top