Szabadidő

A gyermekbiztonság mindenekelőtt

Szülőként te is nap mint nap szembesülhetsz vele, hogy a gyerekek még a legbiztonságosabbnak tartott környezetben is pillanatok alatt képesek magukat komoly veszélybe sodorni. A jól ismert otthoni közegben már bizonyára kifinomult érzékkel hárítod a vészhelyzeteket, de tudod-e vajon, mire érdemes odafigyelned a családi pihenés szervezésekor?

Az első és legfontosabb, ha kisgyermekkel utazol, hogy biztonságos helyszínt válassz. Nyugodtan kérdezd ki a kiszemelt hotel személyzetét a részletekről, tájékozódj a honlapjukon, és nézd meg alaposan a képeket is. Az utazások tavaszi és nyári szezonja előtt a biztonságos pihenés feltételeit tesztelve mi a családi pihenések hazai szakértőjénél, az alsópáhoki Kolping Hotelben jártunk.  

Egyedülálló apartmanok családokra szabva

A felkészültség már az apartmanba lépve érezhető volt. Tudtuk, hogy itt bizony éppen minket vártak. A kellemes hangulat mellett a családokra szabott kényelem első pillantásra szembetűnő volt, a színes gyerekszoba pedig azonnal magával ragadta a gyerekeket. Közben mi teszthétvégénk céljáról nem megfeledkezve árgus szemekkel a lehetséges veszélyforrásokat kerestük, majd örömmel konstatáltuk az apró, ámde annál fontosabb részleteket: minden konnektor gyerekbiztos és a néhány fokos lépcsőn is leesésgátló korlát védi az apró felfedezőket.

A gyermekbiztonság mindenekelőtt

 

A felhőtlen játék öröme

A következő kellemes meglepetés Bobóországban ért bennünket. A hatalmas játékbirodalomban külön játékvilág várta a 3 év alatti és a nagyobb, aktívabb gyereksereget. A gondosan válogatott, minőségi játékok között először minden kisgyerek a bőség zavarával küzdött, aztán néhány perc múlva már otthonosan mozogtak az építőjátékok és kirakók között. A programokról és persze a jó hangulatról közben szakképzett óvónők gondoskodtak. És akkor még nem említettük a kétemeletes beltéri játékvárat, ahol a szivacsakadályok leküzdésére minden örökmozgó bátran vállalkozhatott.

A gyermekbiztonság mindenekelőtt

 

Szabadban is biztonságban

A gyermekbiztonság mindenekelőttMi a legjobban mégis a közös játékokat élveztük a parkban. A hatalmas zöld terület autóforgalomtól teljesen mentes, a kicsik és a nagyobbak játszótere is gumitéglával védett. A gyerekek legnagyobb kedvence pedig az élményfürdő mellett az erdei kötélpálya volt, ahol ügyességüket és bátorságukat is próbára tehették. Amellett, hogy a védőeszközök biztonságossá tették a játékot, a kicsik felügyelet mellett saját maguk gondoskodtak a biztosításukról, így a karabinerek helyes használatát is megtanulhatták.

 

Vészhelyzetre is felkészülve

Persze gyakorlott szülőként azt is tudom, hogy hiába a gondos előkészületek, balesetek sajnos így is történhetnek.

Ezért engem, tipikus aggódós szülőként például megnyugtatott, hogy a Kolping Hotelben minden óvodai, éttermi dolgozó és persze a recepciós munkatársak is speciális elsősegély-tanfolyamot végeztek, ahol kifejezetten a gyermekkori vészhelyzetekre készítették fel őket.

Hétvégi alsópáhoki gyermekbiztonsági tesztünk tehát megnyugtatóan zárult. Legfontosabb tapasztalatainkat talán úgy foglalhatjuk össze, hogy érdemes olyan gyerekbarát szálloda mellett dönteni, ahol a felszereltség is biztonságosabb és a személyzet is felkészültebb a kisgyermekekkel kapcsolatos kihívásokra, mint egy átlagos wellnesshotelben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top