Szabadidő

Retro-mozidallamok

Néha egy filmbetétdal sokkal híresebb lesz, mint a film, amelyben elhangzott. Vegyük csak Cher Shoop Shoop Songját. Emlékszel egyáltalán, hogy melyik film zenéje volt? Ha nem, most eláruljuk.
                                                             Irene Cara – What a feeling

Alex – egy lány, aki hegesztőként és bártáncosnőként dolgozik, miközben nagy álmát szeretné valóra váltani: felvételt nyerni a balettintézetbe. Irene Cara dala a Flashdance című filmben csendült fel. 

 

 

                                                    Roxette – It Must Have Been Love

A június elsején Budapesten koncertet adó Roxette számos slágert tudhat magáénak, köztük az It Must Have Been Love-ot. A szerzemény a Micsoda nő! egyik betétdala volt. 

 

 

                                                       Cher – Shoop Shoop Song

Cher, Winona Ryder, Christina Ricci egy filmben – ez volt a Sellők című film. Cher egy két gyermeket egyedül nevelő nőt alakít, akinek minden nap keményen meg kell küzdeni a megélhetésért, emellett pedig tinédzser lányával is folyamatos harcot folytat.   

 

                                                   Bonnie Tyler: Holding Out for a Hero

Bonnie Tyler dala a Kevin Bacon főszereplésével készült Footloose című filmben csendült fel.

                              Olivia Newton John – John Travolta: You Are the One I want 

A dal és a film, amelyet valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk. A Grease maga is óriási sláger, még napjainkban is, de a zenés darab számos sikeres nótát is magáénak tudhat. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top