Szabadidő

Előkerült a twitterező állatkerti kobra

Már "twitterezett" is, a Time interjút készített vele, most pedig "hazatért". Élve megkerült a bronxi állatkertből eltűnt egyiptomi kobra.
Julie Larsen Maher/Wildlife Conservation Society
Julie Larsen Maher / Wildlife Conservation Society

Csütörtökön élve megkerült a bronxi állatkertből hat napja eltűnt egyiptomi kobra. Az állat jól van, a kert hüllőházának egyik, látogatók elől elzárt területén bújt el.

A néhány hónapos kobra a szökése óta igen népszerű lett: még „twitterezni” is elkezdett. Az elveszett állatnak valaki a BronxZoosCobra néven indított Twitter-oldalt, és egyes szám első személyben úgy írta a rövid üzeneteket, mintha a kígyó lenne. A kobrának több mint 220 500 követője van az oldalon. A The New York Times cikke szerint a követői közül többen úgy nyilatkoztak: hiányolni fogják a kobra csiripelését. A kígyó, mióta előkerült, nem írt állapotfrissítést. 

Az állatkert vezetője elmondta: nagyon örülnek annak, hogy az állat ilyen népszerű lett, bár ők ezzel nem igazán tudtak törődni addig, amíg meg nem került, mert a veszély miatt csak a keresésével voltak elfoglalva. A kobra az igazgató megfogalmazása szerint azért veszélyes, mert noha félénk lények a kobrák, a mérgüket azonban nemcsak védekezésre használják, hanem az élelemszerzésben van nagy szerepe.

A kígyó egyébként annyira népszerű lett az elmúlt napokban, hogy a szökése alatt a „Time is készített vele egy e-mailes interjút”. A hírnév ellenére egyébként a szökevénynek nincs neve. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top