Szabadidő

Szerinted Shakespeare rappelt?

Kötelező olvasmányként olvastad őket, nagy eséllyel színházban is láttál már Shakespeare-darabot. De gondoltad volna, hogy a drámaíró szövegei rappesített változatban is léteznek?
Szerinted Shakespeare rappelt?Mentik a békákat

Prózai színházban, filmben, musicalként már láthattunk Shakespeare-művet, hiphop zenébe ötvözve, rappesített változatban viszont lényegesen kevesebben találkoztunk vele. Április 10-én este azonban a MÜPA Fesztivál Színházában megtudhatjuk, milyen is az, amikor Shakespeare-szonettek e formában csendülnek fel. A W. H. formációt Márkos Albert csellista 2006 őszén alapította, hogy megmutassa, hogyan szólnának a legnagyobb drámaíró versei a 21. század zenéjébe ágyazva. 

 

A koncerten Shakespeare sorai eredeti formájukban, angolul hangzanak el, ám a kivetítőn megjelenik majd a magyar fordítás. Az élményt VJ, Vajna Balázs vizuális show-ja teszi teljessé. A zenei egyvelegben lesz free dzsessz, modern dzsessz, hiphop, rap. Az előadás során a szövegben zenetörténi utalásokat is hallhatnak a nézőközönség soraiban ülök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top