Szabadidő

Idén tényleg érdemes majálisozni

A hagyományos majálisok ideje lejárt. Ahelyett, hogy gyanús állagú élelmiszereket fogyasztanánk bűn rossz zenei kíséret mellett, inkább látogassunk el a következő, igazán klassz majálisok egyikére.

Idén tényleg érdemes majálisozniVillányi borzsongás – Csarnóta, Kisjakabfalva, Kisharsány, Palkonya, Siklós, Túrony
Idén tizenkét borudvarban lehet zsongani a Villányi borvidéken, és ez nemcsak a borkóstolásban merül ki. Szervezetten lehet kirándulni a környéken, és mivel igazi majálissal készültek a szervezők, grillparti is lesz, különféle gasztronómiai érdekességekkel, végül pedig a májusfát is feldíszíthetjük.
Az menjen oda, aki tud maradni is egy-két napot.

Velencei pálinkafesztivál – Agárd

A pálinkafesztivál neve becsapós, mert nemcsak inni, hanem enni is lehet, sőt a pálinka mellé talán kell is. A vendégek elsősorban halakat és vadételeket kóstolhatnak. Este hattól utcabál lesz, amihez a G&B zenekar szolgáltatja a dalokat.
Az menjen oda, aki bírja a szeszt.

Balatoni borok fesztivál – Erzsébet tér
Támogassuk az icipici Balatoni borvidéket a fővárosból, és nézzünk ki a huszonnégy termelő 150 borából magunknak egy párat, amit lelkiismeretesen végigkóstolunk. A legjobból pedig vegyünk pár palackkal, hogy ne csak az éjjel-nappalis kínálatot ismerjük.
Az menjen oda, aki maximum egy metróval el tud jutni a Deák térig, és nem bánja az 1700 forintos belépőt.

Maratoni anyák napi versmondás – Orczy kalandpark
Nem kizárt, hogy ha elvisszük a gyerekeket az Orczy kalandparkba, majd elegendő vattacukrot és perecet veszünk nekik, akkor még a versek iránt is elkezdenek érdeklődni, de mivel a versek az anyáknak szólnak, a gyerekeket otthon is lehet hagyni.
Az menjen oda, aki tényleg érdeklődik az amatőr költők dolgozatai iránt.

Wampamparam – Millenáris
Három új zenekar mutatkozik be a Millenáris kertjében, akik mind ismert magyar tervezők ruháit fogják viselni. A program már délelőtt elkezdődik és egészen estig tart, úgyhogy bármikor be lehet nézni, akár csak egy órára is.
Az menjen oda, aki vállalja az ismeretlen zenekarok megtekintésével járó kockázatot.

Urbitális majális
7 nap, 7 rejtvény, 7 megfejtés az Urbitális Majális május 1-jei programjának a szlogenje. Minden nap feladnak egy rejtvényt az urbitalis.hu-n, aminek a megfejtéséhez járni kell a várost. A megfejtéseket e-mailen kell elküldeni, a válaszolók között pedig nyereményeket sorsolnak ki.
Az menjen oda, akinek van olyan cipője, amiben egész nap tud gyalogolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top