Szabadidő

Saigon felett lógva dolgozott a magyar panorámafotós – fotó

Saigon új szimbóluma a 68 emeletes Bitexco Financial Tower. Egy ilyen toronynak is kell a reklám: egy magyar panorámafotóst bíztak meg azzal, hogy készítsen 360 fokos panorámaképeket a toronyból, a városról.
 
Hét, pasikat idegesítő női szokás a Facebookon

D. Varga Tamás eddig is jelentős sikereket ért el a panoráma-fotózás terén, és most Magyarországról áthelyezte a székhelyét Ázsiába. Jelenleg Saigonban tartózkodik a feleségével és a torony lefotózásának fáradalmait heveri ki, miközben a Panograph nevű fotózási módszert népszerűsíti a helyi piacon.


Nézd meg képgalériánkat, hogyan készült a monumentális fotó
Nézd meg képgalériánkat, hogyan
készült a panorámafotó. Katt a képre!

„Az épület Saigon szimbóluma, ezért a városról készült fotókkal, melyek a helyszínen lesznek interaktívan kinagyítva és hatalmas felbontásban megtekinthetőek, magát az irodaházat is promotálják. Korábban már másokkal is lefotóztatták a helyszínt, de rossz lett a munka színvonala” – válaszolta arra a kérdésre, hogyan nyerte el a jelentős megbízást.

Időközben ráadásul beüvegezték az épületet, így nem volt más lehetőség, csak az épület karbantartó egységének segítségével lehetett lefotózni azokat a pontokat és helyszíneket, melyek kellettek a város megjelenítéséhez. Így a magyar fotós minden képet a 68. emeletről, tulajdonképpen kilógva készített, időnként egészen a negyvenötödik szintig ereszkedett.

Felmerül a kérdés, hogy egy fotósnak lehet-e tériszonya, de Varga úr arról biztosított minket, hogy abszolút semmi tériszonya nincs, sőt előző életében madár volt. Ennek kiegészítéseképpen megemlítette, hogy azért Vietnamban az időjárás sokszor para, mert volt olyan, amikor fél óra volt leereszkedni a 68.-ról a 45.-re. És mivel a képeket nem hat fotós készítette egy időben, vannak időjárás szempontjából kicsit eltérő pontok, de így is egy teljes hónapig dolgozott rajta. 

„Most monszun előtti időszak van, ezért reggel nem lehet megjósolni a délutáni időjárást, de különben meg késő este van már” – mondta, mikor búcsúzáskor arról érdeklődtünk, mi újság a világ túlsó felén.

Your browser does not support iframes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top