nlc.hu
Szabadidő
Kicsi, de erős

Kicsi, de erős

Heti linkajánlónkban ezúttal gyerekeknek ajánlunk érdekes weboldalakat.
 
 Egy leszbikus pár is lehet jó szülő
Erdőjáró játék
Erdőjáró játék

1. Milyen felszerelésre van szüksége egy túrázónak? Felismered a vaddisznó lábnyomát? És a cinke hangját? A Pilisi Parkerdő Zrt. természetismereti játékában kukacokat kell szereznünk, hogy etetni tudjunk egy kismadarat, aki mindig a legkeményebb fejtörést zavarja meg éhes csipogásával. Az Erdőjáró tanulságos, izgalmas és szépen rajzolt interaktív játék kisiskolásoknak.

2. Kifejezetten lányoknak szóló játékokat és érdekes tudnivalókat kínál a Girl Scouts. Az angol nyelvű oldalon az 5–9 évesek rajzolhatnak és színezhetnek, a 10–12 évesek saját videoklipet készíthetnek és egy interaktív játékban megtanulhatják, hogyan védhetik a környezetet. A tinik a zöld divatról tölthetnek ki kvízfeladványt és sikeres nők élettörténeteit hallgathatják meg.

Kicsi, de erős3.  Hogy nézett ki a ház, ahol Anne Frank bujdosott családjával a nácik elől? Az amszterdami Anne Frank Múzeum Titkos épület című oldalán 3D-s látogatást tehetünk az eredeti állapotában felidézett helyiségekben. A Webby Award-díjas honlapon a modern technológia segítségével tanulhatnak a nagyobb gyerekek a nácizmus borzalmáról.  

Energiasuli
Energiasuli

4.  Hogyan állíthatunk elő áramot gyümölcsből? Hogyan varázsolhatunk villámot egy tortalapát segítségével? Ha annak idején az iskolában nekünk is ilyen érdekesen magyarázták volna a fizikát, mint a mai gyerekeknek az Energiasuli oldalán, nyitva tudtuk volna tartani a szemünket.
www.energiasuli.hu

Bodybrowser
Bodybrowser

5. Gyanítjuk, hogy a mai iskolai biológiakönyvektől ugyanúgy ásítoznánk, mint a húsz évvel ezelőttiektől. Egy 3D-s anatómiai térképen azonban sokkal érdekesebb böngészni a csontvázat vagy az idegrendszert. Vajon használják már a magyar iskolákban? Megtekintéséhez ajánljuk a Chrome vagy a Firefox 4.0-es böngészőt.

Traff
Traff

6. A közlekedési szabályokat nem lehet elég korán elkezdeni tanulni. A Traff.hu-n a mesék szereplői beszélő autók, amelyeknek kalandjain keresztül a gyerekek megismerhetik a  legalapvetőbb közlekedési tudnivalókat. Az olvasni nem tudó gyerekeket hanggal történő navigáció segíti, a meséken és játékokon túl saját „traffot” is létrehozhatnak.
http://www.traff.hu/

 

Egyéb érdekes weboldalak gyerekeknek: http://www.startlap.hu/gyerek/

Gyermekrajz: Hudák Ivett – 12 éves

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top