Szabadidő

Hat tuti program gyereknapra

Western-gyereknap, középkori kalandozás, gyermekvasút és rajzfilmünnep. Az idei gyereknap programkavalkádjából válogattuk ki a legcukibbakat.
 
 Kicsi, de erős

Kis okosoknak
Középkori kalandozás

Május 29., vasárnap 10 és 13 óra, Hadtörténeti Intézet és Múzeum
A „játszva tanul a gyerek jelmondat jegyében a suli igazi eminensei bizonyára a hétvégéjüket is szívesen áldozzák fel a tanulás oltárán, és az ő mosolyuk még akkor is őszinte lesz, miután megtudják, hogy anyu/apu még gyereknapkor is múzeumba viszi őket. A Hadtörténeti Múzeum gyerekbarát eseménye igazából egy interaktív várséta, mely közben olyan életbevágó információkat tehetünk magunkévá, mint hogy mi a különbség a bástya és a rondella között, vagy hogy mit kell tudnunk a Magdolna-torony történetéről. Stréberek előnyben!

További infó: Középkori Kalandozás

Rosszcsontoknak
Vadnyugati gyereknap

Május 28., szombat délelőtt 10 órától, Savoya Park Bevásárlóközpont
A cowboynak öltözés máig az általános iskolás farsangok kitörölhetetlen kelléke, mivel egy játék pisztollyal a kezében bármelyik kölyök sokkal coolabbnak érezheti magát. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Vadnyugati gyereknapon még egy rodeóbikát is megülhet, a coolság-faktor rögtön az egekbe száll. Azt is le mernénk fogadni, hogy enyhén spicces apukák is kipróbálják magukat a bikán, hogy megmutassák az egyedülálló anyukáknak, ki a legény a gáton. Ha inkább arra koncentrálunk, hogy a gyerekünk jól érezze magát, akkor a spicces apucik helyett a prérikutya-futtatásra és a többi (kalap kaktuszra dobása, arcfestés, indián fejdíszkészítés, darts…) játékra figyeljünk.

További infó: Savoyapark Gyereknapi program


Vagány kölyköknek
Gyermeknap a gyermekvasúton

Május 29., vasárnap délelőtt 10 órától, Hűvösvölgy állomás
Ha a prüntyő már alig néhány évesen rajong a száguldásért, a kocsikért és a vonatokért, bizonyára felcsillan majd a kis szeme a gyermekvasút neve hallatán. Persze ahogy az a MÁV esetében lenni szokott, száguldó szerelvény helyett majd kap egy tizenöt km/h-val döcögő kisvonatot, de azt legalább díjmentesen. A száguldás elmaradásáért az állomáson paintballal próbálhatjuk vigasztalni, ha utána akad otthon elég erős mosószer a ruhák kitisztításához. Az Animal Cannibalstől megtudhatják, hogy anyu miért örülne otthon egy takarítónőnek, és lesz még csúszótábor, rendőrkutyás bemutató és trambulinasztal is a felesleges energiák levezetéséhez.

További infó: Gyereknap a Gyermekvasúton


Koraéretteknek
Irány a középkor!

Május 28., szombat, Bikal, Élménybirtok
Az Első Európai Középkori Felnőtt Játszóház specialitása abban rejlik, hogy itt nem a gyerekek az igazán aktívak, hanem a felnőttekre hárul a játszás java. Ha gyermeki énünk nem hagy minket nyugodni, vagy csak simán szeretjük égetni magunkat más felnőttek és a saját gyerekeink előtt, akkor megtaláltuk a helyünket. Mesét mondhatunk gyerekzsűri előtt, részt vehetünk egy visszafelé olvasó versenyen, bénázhatunk a kézenjáró futamon és este a gyermekünk azzal a megnyugtató tudattal térhet haza, hogy mi vén fejjel is jóval infantilisebbek vagyunk nála. Akinek ennyivel nem keltettük fel az érdeklődését, annak itt van egy plusz infó: a házigazda Laár András lesz.

További infó: Élménybirtok


Jó gyerekeknek
Országos gyermeknapi rajzfilmünnep

Május 29., vasárnap, országszerte 30 moziban
Manapság egy téves diagnózis szerint arra a gyerekre mondják, hogy jó, akit ha leültetünk a tévé elé két órára, ott is marad. Ha ez a trükk bejött, bizonyára azzal sem lehet nagy baj, ha a tévét egy nagy mozivászonra cseréljük. Az Országos gyermeknapi rajzfilmünnep szolgál premierként a Bogyó és Babóca – 13 új mese című mozihoz, ami egy csigafiú és egy katicalány kedves kis történeteit meséli el, de előre szólunk, hogy tízéves kor felett a kockázatok és mellékhatások már megütik a kritikus szintet. A moziban szerencsére mindig lehet aludni, akár még gyerekzsivajban is. Ezenfelül játékokkal, kvízzel, rajzversennyel és kézművesfoglalkozással várnak minket.

További infó: Meseutca

Kiskirálykisasszonyoknak
Gyermeknap a színházban

Május 29., vasárnap 10 órától, Csíky Gergely Színház, Kaposvár
Ha egy kislány elég sokszor hallja gyerekkorában, hogy ő milyen szép, valahol természetes, hogy ha nagy lesz, akkor hercegnő vagy királykisasszony akar lenni, később pedig modell, énekesnő vagy színésznő. Ez utóbbi hajlamait a kaposvári Csíky Gergely Színház gyereknapi rendezvényén ki is próbálhatja, ugyanis a kicsik közösen játszhatnak színházat a profi színészekkel. A sztárpalántákat ezen felül társasjátékokkal, kézműves-foglalkozásokkal, meseolvasással, meseírással és a Mese a tűzpiros virágról című mesejátékkal várják. Ha a színházcsinálásban csemeténket még meg is dicsérik, akkor már nincs megállás a Színház és Filmművészeti Egyetem színész szakáig…

 

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top