Szabadidő

Megépítik Noé bárkáját a 2012-es olimpiára

Amikor Noé megépítette a bárkáját, mindenből kettővel rendelkezett; leszámítva magát a hajót. Ez most megváltozhat, ugyanis elkészült a mondabeli bárka pontos mása.
 
Így osztják az észt a filmes apák

Johan Huibers, Holland tervező három évet és több mint másfél millió dollárt fektetett be a mesterműbe. Az ötlet szinte magától adódott: húsz évvel ezelőtt olyan álmot látott, amelyben egy nagy özönvíz árasztja el Hollandiát. Az álmot Huibers isteni jelnek vette, és elhatározta, hogy Isten üzenetét fogja tolmácsolni a világnak. Ennek egy felvilágosult, modern módját választotta, ha azt vesszük, hogy bárkát épített ahelyett, hogy csatlakozott volna a klérushoz.

A bibliai legenda szerint az eredeti bárka azért épült fel, hogy védelmet adjon Noénak, családjának, valamint az állatoknak, amikor Isten úgy döntött, hogy az emberiség megérett egy alapos büntetésre. Huibers hajója állítólag pontosan akkora, mint az eredeti volt: 137 méter hosszú és 23 méter széles. Arról sajnos sehol nem nyilatkozott, hogy honnan tudta ezeket az adatokat, de ha közvetlen kapcsolata van az Úrral, akkor ez végül is nem is lehet kérdéses. A bárkában természetesen található néhány modern elem  is, hogy lehessen kereskedelmi célokra használni, és nem valódi állatokkal, hanem plüssutánzatokkal fogják megpakolni, amikor először vízre száll. Ez várhatólag Londonban fog megtörténni, a 2012-es  olimpia idején.

A videóban a bárka építéséből is láthatóak részletek:

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top