Szabadidő

Púposak és okosak

Plasztikázottak indulhatnak, gyerekes anyák és pornósztárok viszont ki vannak zárva a Miss World Hungary szépségversenyről, amelynek elődöntőjén jártunk. Volt minden, ami kell: a több mint ezer lány nézegetésébe kissé belefásult zsűri, a versenyzők kondijával elégedetlen Norbi, és persze sok önjelölt királynő.
Fotó: press.tv2.hu
Fotó: press.tv2.hu

Az időjárás viszontagságai (konkrétan a tűző nap – jégeső kombó) ellenére több száz, mindenre elszánt lány várakozott hétfő reggeltől a Nyugati pályaudvar szomszédságában álló Mix Club előtt, hogy odabent megmutathassa, őt az Isten – vagy ha ő nem, akkor a plasztikai sebész – is szépségkirálynőnek teremtette. A szépészeti beavatkozás ugyanis nem zárja ki a három címet (Miss World Hungary, Miss Universe Hungary, Miss Earth Hungary) kiosztó versenyen való részvételt (kivéve, ha a jelentkező operáció útján vált nővé, és ezt még be is vallja), szemben a férjezettséggel és az anyasággal, amik a pornózáshoz, valamint a megjelent akt és félakt képekhez hasonlóan szigorúan tilosak.

Az odabent pillanatok alatt bikinibe és tűsarkúba átvedlő lányok közül többen is megjegyezték, hogy a plasztikcicák beeresztése nem fair, míg másoknál a „nyilvánosságra került aktkép” mint kizáró ok vezetett némi hőbörgéshez, majd viszonylag gyorsan a bölcsebbnek ítélt hallgatáshoz. A ránézésre elég vegyes mezőny 17 és 27 év közötti lányokból tevődött össze, kik közül többeket a modellkedés, másokat a hírnév, néhányat a korona, és természetesen igen sokat a világbéke megteremtésének olthatatlan vágya hozott el a válogatásra, ami számukra többórás sorban állásból (kint), fürdőrucis várakozásból (bent), majd a minikifutón történő 10 másodperces végiglejtésből tevődött össze.

Nézd meg a többi fotót is! Katt a képre!
Nézd meg a többi fotót is! Katt a képre!

A vasárnap és hétfőn lezavart elődöntőn több mint ezer lány vonulását nézte végig a percről percre egyre enerváltabbnak tűnő zsűri, hogy közülük kb. ötvenet a középdöntőbe, majd onnan huszonegyet a júliusban esedékes döntőbe penderítsenek. A közép- és a végső döntő között pedig egy különleges kiképzőtábor vár „a szerencsésekre”, ahol Schobert Norbert és Rubint Réka fog gondoskodni arról, hogy megfelelő formába lendüljenek.

Hazánk legfittebb házaspárjának (egy hajszállal) izmosabb fele maga is részt vett a hétfői mustrán, s mint azt a Nők Lapja Cafénak elmondta, lesújtotta a látvány: „Már 25 évesen aerobiksztárként is hívtak engem ilyen döntőkbe, és akkor sokkal jobb nők voltak. A csajok nem voltak púposak, görbék, nem csoszogtak, és a testük is feszesebb volt” – nosztalgiázott Norbi, hozzátéve, hogy amilyen rossz a kondijuk, olyan nagy az önbizalmuk a mai lányoknak.

A fitneszguru szerint az áldatlan fizikai állapotokról a testnevelés elsatnyulása tehet, ugyanakkor nem kell kétségbeesnünk, hisz egy kis (Norbi-féle) Update 1 Menüvel és (Norbi/Réka-féle) kőkemény testmozgással minden probléma orvosolható. „Erre nagyon kéne figyelni, mert a nők lelkét a külső határozza meg. Hazudik az a nő, aki azt mondja, hogy ő úgy, ahogy van, elfogadja magát, hogy neki a belső értékek fontosak – ez egyszerűen nem igaz. Egy nőt semmi mással nem lehet olyan boldoggá tenni, mint ha szép a feneke, a combja, a hasa; ha felveszi a kis ruháját és látja, hogy megbámulják” – osztotta meg velünk a nők lelkivilágával kapcsolatos mélyenszántó gondolatait Schobert Norbert.

Fotó: press.tv2.hu
A zsűri
Fotó: press.tv2.hu

A nyolctagú zsűri (amelynek tagjai között Andy Vajna producer és Pantl Péter, a Playboy és a CKM főszerkesztője is megtalálható) általunk megkérdezett tagjai a megfelelő izomzat helyett inkább a kisugárzást, illetve az egészséges önkritikát hiányolták több jelentkezőnél. „Vannak komoly énképzavaros lányok, akik súlyos testi defektussal eljöttek ide felvonulni” – panaszolta el Kasza Tibor énekes, zeneszerző, akitől azt is megtudtuk, hogy csak látszólag telefonál/beszélget/bambul a döntnökök nagy része az idő nagy részében, mert ők akkor is feszülten figyelik a lányokat, amikor úgy tűnik, hogy épp teljesen mással vannak elfoglalva.

A hétfői válogatás életképeit elnézve a bírák kábé ugyanolyan erősen koncentráltak szép és nemes feladatukra, mint amennyire az itt tébláboló, a magyar korona megszerzésével a nemzetközi versenyekre is kijutó lányok a világ jobbá tételét tűzték ki életcéljukul. Nekik 1:1, mi pedig a „régen nagyon szégyenlős voltam, de aztán 360 fokos fordulatot vett az életem” kezdetű élettörténetnél elmenekültünk a színről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top