Szabadidő

Vad motorosok és állatsimogató – programajánló a hosszú hétvégére

Sörivás, csülökevés, motorok és népszokások is várnak rátok a hosszú hétvégén. Budapesten és vidéken is számos rendezvénnyel ünneplik a pünkösdöt; kiválogattunk öt ajánlatot.

 
Utazási biztosítások rejtelmei

Gyerek Sziget

A pünkösdi hosszú hétvégén – június 11–12-én – is temérdek ingyenes program várja a családokat szombaton és vasárnap az Óbudai-sziget Nagyrétjén, a Telekom Gyerek Szigeten. Azokat a gyerekeket várják, akik szeretik Gryllus Vilmost, illetve szeretnek táncolni, és azokat, akik zsonglőrködni akarnak vagy lovagok szeretnének lenni, de azok is jól fognak szórakozni, akik mozogni, állatot simogatni, kézműveskedni akarnak, vagy csak egyszerűen kíváncsiak az új dolgokra. Persze lesz még vidámpark, artistaképzés, bábszínház, KRESZ-tanulás, és akinek ez még nem elég, az részt vehet egy csodálatos utazáson Pöttyös Kapitánnyal.

sziget.hu/gyereksziget

Ajánljuk annak, aki már nem bír a gyerkőcökkel, és szeretné alaposan kifárasztani őket.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Az 5 legjobb program a hosszú hétvégéreMár hagyományosnak mondható a 2001 óta megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen az idén június 9-e és 13-a között számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeit, illetve a már ismert és megszeretett márkákat. A rendezvényen megismerhetjük a kulturált sörfogyasztási szokásokat és egyúttal Békéscsaba városát is.

csabaisörfesztival.hu

Ajánljuk annak, aki Békéscsaba közelében lakik és nem veti meg a sört.

Harley-Davidson Nemzetközi Motoros Fesztivál

2011. június 8–12. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Nemzetközi Motoros Fesztivált Alsóörsön, amelyre hatalmas számban várják a belföldről és külföldről egyaránt érkező vendégeket. Idén a „Retro Motors Hungary” elhoz nekünk egypár szemet gyönyörködtető veterán darabot, hogy jobban megismerhessük a hazai motorgyártás fénykorát is, és persze annak csúcsproduktumait.

openroadfest.hu

Ajánljuk annak, aki rajong a motorokért vagy a motorosokért, és Alsóörsről nem csupán a diszkó jut eszébe.

Az 5 legjobb program a hosszú hétvégérePünkösdi Sokadalom

Idén a szellemi kulturális örökség kapcsán nemzetközi szintűvé szélesedik a hagyományos szentendrei pünkösdi ünnepség. 2011. június 12–13. között a skanzenben megrendezett kétnapos fesztiválon pünkösd ünnepéhez kapcsolódóan három hagyományőrző közösség mutat be pünkösdölési népszokásokat az érdeklődőknek, akiket természetesen gyermekeikkel együtt várnak.

skanzen.hu

Ajánljuk annak, aki nem tudja, mi fán terem a pünkösd, és ezen változtatni is szeretne.

.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top