Szabadidő

A kislány, akit gyilkosnak neveltek

Az új Natalie Portmant Saoirse Ronannek hívják, ráadásul elődjéhez hasonlóan ő is egy kiskorú bérgyilkoslányt formál meg a nyár legköltőibb akciófilmjében, a Hanna – Gyilkos természetben. Rajta kívül a mozik még Jim Carrey-t vetítik a héten, amint épp CGI-pingvinekkel bohóckodik.
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

Hanna – Gyilkos természet
A Léon, a profi bájának és A Faun labirintusa fantáziájának furcsa elegyét hozta létre az a Joe Wright, akiről a Büszkeség és balítélet, valamint a Vágy és vezeklés kapcsán mindenki azt hitte, hogy csak fűzőben, névtelen szerelmes levelet bágyadt szemmel olvasgató brit lányokról képes kosztümös drámákat forgatni.

A Hanna – Gyilkos természet nem is állhatna távolabb eddigi munkáitól: a ráérős, festményszerű képek váltakozását zaklatott tempó váltja fel, ahol együtt dobog a szívünk a tizenhat éves főhőssel. A film talán legnagyobb erénye, hogy tökéletesen tudunk azonosulni a címszereplőjével. Együtt csodálkozunk rá a világra Hannával, aki csecsemőkorától egy finnországi erdőben nőtt fel, és egészen mostanáig ki se tette a lábát onnan. Most azonban nemcsak eljönnie kell onnan, hanem meg is kell ölnie egy rideg CIA-ügynöknőt, Marissát.

A filmben ugyan jelen van az a szokásos kémthrilleres vonulat is, amit mostanság a Bourne-trilógiának köszönhetően túlpörgetett Hollywood, de eközben felfedezhető az eredetiségre való törekvés is. Az álomszerű képek és a Chemical Brothers összetéveszthetetlen zenéje együtt furcsa fantáziavilágot alkotnak, ahol mesealakszerű bérgyilkosok és bizarr, kihalt vidámparkok alkotják a hátteret a cselekményhez. Mindeközben egy új díva is születik: Saoirse Ronanhez hasonló tehetségű gyerekszínészt ugyanis ritkán látni a vásznon.


Tudd, hogy értsd:

Saoirse Ronan maga intézte el, hogy Joe Wright rendezhesse a filmet, mivel ő fedezte fel a kis színésznőt még a Vágy és vezeklés forgatásán.

Rendezte: Joe Wright
Szereplők: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett
Eredeti cím: Hanna
A film honlapja: http://www.hannathemovie.com/
Forgalmazza: InterCom

Mr. Popper pingvinjei
Charles Dickens Karácsonyi éneke óta tudjuk, hogy nem minden az üzlet és a pénz, és még egy elfoglalt üzletembernek is időt kell áldoznia a szeretteire ahhoz, hogy boldog lehessen. Mivel Jim Carrey nemrég már eljátszotta a Dickens-mű főhősét, Scrooge-ot, most csupán annyi volt a dolga, hogy a figurát jelen időbe helyezze, és a karácsony szellemei helyett néhány rosszcsont pingvin irányítsa rá a figyelmét a szeretet és a törődés fontosságára.

 

A Mr. Popper pingvinjei egy gazdag üzletemberről szól, aki az apjától néhány pingvint örököl, hogy azokkal törődve rájöjjön, nem szép dolog, ha az ember elhanyagolja a családját. Klasszikus családi vígjáték ez, ám a modern idők elvárásai szerint néhány altesti (milyen vicces, amikor a pingvinek bekakálnak, hehehe…) poént is elhelyeztek benne.
A film legfélelmetesebb részét azonban nem a gusztustalan poénok és a szájba rágott tanulságok jelentik, hanem az, hogy Jim Carrey egyre látványosabban öregszik, és ez sajnos nem áll jól neki.

Tudd, hogy értsd:
A Gyilkos sorok enyhén ódivatú főhősnője, Angela Lansbury nem sűrűn mutatkozik a mozivásznon, de Jim Carrey kedvéért most kivételt tett.

Rendezte: Mark Waters
Szereplők: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury
Eredeti cím: Mr. Popper’s Penguins
A film honlapja: http://www.popperspenguins.com/main.html
Forgalmazza: InterCom


Cirkusz Kolumbia

Divko, a volt partizán a demokrácia megerősödésének reményében húsz év után hazatér hercegovinai szülővárosába. Eljátszva a külföldön meggazdagodott embert, Mercedesen, egy negyven évvel fiatalabb nő kíséretében érkezik meg. Pénze és régi barátai segítségével azonnal hozzálát, hogy megbosszulja múltbéli sérelmeit. A Balkán legnagyobb sztárja, Miki Manojlovic ismét testhezálló szerepben.

Rendezte: Danis Tanovic
Szereplők: Miki Manojlovic, Mira Furlan, Boris Ler
Eredeti cím: Cirkus Columbia
Forgalmazza: Cirko Film – Másképp Alapítvány

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top