nlc.hu
Szabadidő
Nyári felüdülés az alsó-ausztriai Bad Vöslauban

Nyári felüdülés az alsó-ausztriai Bad Vöslauban

Bor, erdő és víz ékesítik a melegforrások vonalán fekvő kisvárost, Bécstől 30 kilométernyi távolságra, mely a déli autópályán, valamint az országutakon és autópályákon keresztül is kényelmesen megközelíthető.

A 38,76 km² területű és kerek 11 000 lakosú város ékessége a Vöslau Termálfürdő 24 °C-os melegforrása, mely literenként 600 mg ásványi anyaggal pezsdíti fel a vérkeringést. A Vöslau Termálfürdő nemcsak egy fürdő a sok közül, amely egyedi történelemmel rendelkezik, és számos történetet rejt, hanem egy új módja a nyári felüdülésnek.

Már a 19. század végén említik írásban a víz gyógyító hatását – manapság pedig évről évre több ezer ember élvezi a lehetőséget, hogy tiszta Vöslauer ásványvízben úszhat, hiszen a Vöslauer ásványvíz eredeti forrása 15 000 éves és 660 méter mélyen fekszik, közvetlenül a Termálfürdő alatt, ahol minden szennyeződéstől és környezeti hatástól védett. Ezáltal válhatott azzá, amilyen ma is: tisztává és áttetszővé, tele értékes ásványi anyagokkal.  Nem mellesleg a közelmúltban a termálfürdő teljesen átalakult forgatási helyszínné, melynek végeredményét itt láthatod: www.voslauer-afilm.hu

Nyári felüdülés az alsó-ausztriai Bad Vöslau-ban

Aki pedig az életerőt inkább „belülről” töltené fel, kérhet a 41 vöslaui borozó valamelyikében egy „Vöslau-i Vöröset” (Kék Portugál), ahol mindig jó nedűket szolgálnak fel. Vagy túrázzon a „történelmi sétaút” mentén Bad Vöslaun keresztül és tovább a Fekete-erdőn át, amelynek a különlegesen jó levegője használ a légutaknak. A gyógyfürdők menti bicikliutak – 34 km hosszan a bécsi Neustädter csatorna mentén – és egy mountain bike útszakasz a Harzberg körül pedig a sportkedvelőknek és családoknak kedvez.

Tudjon meg többet ….

A város látnivalóiról: www.badvoeslau.at

A Vöslau Termálfürdőről: www.thermalbad-voeslau.at/

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top