nlc.hu
Szabadidő
Vízfogyasztás szinte észrevétlenül

Vízfogyasztás szinte észrevétlenül

Szinte nap mint nap halljuk, hogy az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik a megfelelő folyadékbevitel is.

Szakértői információk szerint egy felnőtt ember szervezetének naponta 4 dl / 10 kg folyadék fogyasztására van szükség (a levesekből, a gyümölcsökből és a zöldségekből a szervezetünkbe kerülő folyadékmennyiséggel együtt), de ez a mennyiség növekszik fizikai munka, sportolás, magas külső hőmérséklet, napozás, szaunázás, illetve lázzal, hányással, hasmenéssel járó állapotok esetén, de a babavárás és a szoptatás időszaka is változtat ezen a mennyiségen.

Vízfogyasztás szinte észrevétlenülEzzel a ténnyel ma már szinte minden tudatosan, egészségesen élő ember tisztában van, azonban sajnos könnyen megfeledkezünk napi teendőink mellett, munka vagy éppen utazás során a kellő folyadékbevitelről.

Csak a nap végén jövünk rá, hogy nem „teljesítettük a feladatot”. Pedig ma már számos ásványvíz kínálkozik a boltok polcain, különböző ásványianyag-összetétellel, kiszereléssel, ízvilággal. Sőt mostanában egy igazán új és praktikus innovációval is találkozhatunk a boltok polcain: a 15 000 éves, 660 méter mélyről feltörő Vöslauer ásványvíz kiegyensúlyozott ásványianyag-tartalmával, nátriumszegény összetételével most praktikus 1 literes PET-kiszerelésben kapható, melyet könnyen magaddal vihetsz az útra, a munkahelyedre, hiszen olyan kompakt, mint egy kozmetikai neszesszer, bármelyik női táskába simán belefér. Így a kellő vízfogyasztás a nap végére szinte észrevétlenül „teljesíthető”!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top