Szabadidő

Bányahulladékból készül Anglia legnagyobb nője

Hatalmas meztelen nő fog elterülni Észak-Angliában egy szénbánya helyén a kitermelt szén után visszamaradt meddő kőzetből. A helyiek már el is nevezték "kövér szajhának".
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért! 

A Northumberlandia nevű, negyed mérföld hosszú, óriás szobor egy nemzetközi  tájépítész és egy bányászati vállalat közös munkájának eredménye. Az ötlet 2004-ből származik, amikor a Blagdon Estate és a Banks Group engedélyeztetni akarta, hogy szenet és agyagot termeljenek ki az angliai Cramlington mellett. A helyi bíróságra 2500 ellenvetés érkezett, így a bányászati konzorciumnak ötletet kellett találnia arra, hogy hogyan fogják helyrehozni környéket, miután az ottani bányákat kiaknázták, amelyek sok-sok stadionnyi területet foglalnak el. A dolog érdekessége, hogy a szénbányászásnál kitermelt földet nem lehet csak úgy egyszerűen „visszapakolni” a helyére, a művelet után ugyanis egyfajta domb marad. Ezt a jelenséget használta ki a tájépítész tervező, Charles Jencks, aki a saját művét absztraktnak titulálta, holott a testformája elég egyértelműen nőies.

 
Northumberlandia egyelőre még félkész állapotban van, még át kell esnie néhány kozmetikai kezelésen. Az „önbarnítója” egy fűmagokkal kevert fedő talajréteg lesz, s így egy év múlva a testét finom pázsit fogja fedni. Az arca, valamint a testén végigfutó sétányok kemény kőből lesznek, hogy ne öregedjen hamar.
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

Hamarosan sétányokat építenek ki rajta, melyekről a nő különböző stratégiai pontjaira lehet rálátni, de
a legjobban egy repülőgépről nézve fog érvényesülni formás alakja. Az A1-es útról jól látható lesz a feje, míg a London–Edinburgh útvonalon utazó vonatozók a fenekében gyönyörködhetnek majd.
 
A titokzatos nőt már többféleképpen el is nevezték: „Slag Alice”-nek, melyből az első szó salakot, illetve szajhát jelent angolul, illetve „Fat Slag”-nek (dagadt szajha). A legkedvesebb eddigi elnevezése az, hogy „észak istennője”.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top