Szabadidő

A hamvas Tom Cruise és a brutális válltömések kora

…avagy ki mivel domborított az 1989-es Oscar-gálán? Csajbringák, csináld magad oldalak és maci minden mennyiségben e heti linkajánlónkban.

A hamvas Tom Cruise és a brutális válltömések kora1. Retro Tom Cruise
Azok a frizurák! Azok a gallérok! Ma értékes csak igazán Alan Light fotós „all access” sajtóigazolványa, amelynek köszönhetően megnyíltak előtte a kordonok az 1989-es Oscar-díj-átadón. A fényképész most az Oysen magazin kedvéért feltúrta a fiókját, és megosztotta velünk a legszebb fotókat. A néhai River Phoenix, Patrick Swayze, a zsenge Drew Barrymore és Tom Cruise látványáért kattintson.

2. Macimánia
Vannak, akik szalvétákra, bélyegekre vagy vasúti modellekre izgulnak. A New York Timesnak és a Wired magazinnak is dolgozó tervezőgrafikus, Mikey Burton kissé „cukrosabb” hobbit keresett magának, amely még a helyet sem foglalja. A tematikus fotóblogon macik képeit gyűjti.

3. Csináld magad
A múltban apáról fiúra, anyáról lányra szállt a nyakkendőkötés és a rántás készítésének a tudománya, ma már ezekhez is van letölthető „app”. A falu bölcse szerepét átvették az olyan oldalak, mint az Instructables, ahol a virtuális közösség tagjai egymást segítik olyan kérdésekben, mint például hogyan barkácsoljunk papírsárkányt, napelemes táblákból kollektort vagy régi pólóból karkötőt. Hasonló tematikájú magyar oldal a Csináld meg.

4. Jó kis bringák!
A Csajbringa tulajdonosai, egy főiskolai tanár és egy kerékpárfutár barátnőiknek szerettek volna nőies biciklit venni, de nem jártak sikerrel. Maguk álltak hát neki kerékpárokat összeszerelni, egyidejűleg pedig elindítottak egy mikroblogot, ahol a Havasi Amazonit, Rózsaszín Párduc, Fehér Meggymag és Tejkaramella névre hallgató szépségeik fotói mellett stílusos női biciklik és bicikliző nők képeit gyűjtik.

5. Fotók másképp
A Here’s Looking at Hue blogban nemcsak azt szeretjük, hogy rendkívül meghökkentő és szokatlan képeket közöl, hanem azt is, hogy színek szerint szépen egymás mellé rendezi a fotókat, amely még inkább felerősíti látványukat.  

6. Szakember garanciával
Az Aranyoldalak kora lejárt. Ha szakemberre van szükségünk, azt is tudni szeretnénk, hogyan vélekednek munkájáról a korábbi megbízók. A Szakikeresőn online árajánlatokat kérhetünk, hasonlíthatunk össze és visszajelzést is adhatunk tapasztalatainkról a többi felhasználónak.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top