Szabadidő

“A Mizu nem elég vicces a Szigetnek”

Egy személyben a Sziget Fesztivál atyja és az első magyar Michelin-csillagos étterem tulajdonosa a több állami díjjal is elismert vállalkozó. Őt faggatták a fórumon olvasóink: a válaszokból olvashatsz most egy csokorra valót.

A Mizu nem elég vicces a Szigetnek - Gerendai Károly válaszoltAz idei Sziget Fesztivál különleges attrakciója lesz a nagyszínpad előtt zajló demonstráció (a magas benzinárak ellen úgymond). Milyen plusz óvintézkedésekkel és kellemetlenséggel jár ez? (pihe**)

Erről sajnos a rendőröket kell kérdezni, nem engem, hogy hogyan készülnek a demonstrációra – mi semmilyen extra intézkedést nem kívánunk és nem is tudunk tenni, hiszen nincsenek hatósági jogköreink. A demonstráció biztosítása pedig a rendőrök feladata, mi tesszük a dolgunkat, és igyekszünk egy jó fesztivált szervezni.

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy lesz-e Mizu a Szigeten? (moncsipolla)

Tudtommal nem lesz, bár szoktunk viccből is felléptetni produkciókat, lásd: Táncdalfesztivál. De ez nekem nem elég vicces.
     
Tényleg igaz, hogy több zacskó kábítószert ásnak el a dílerek a kezdés előtt? És hogy a rendőrök meg kutyákkal keresik? (moncsipolla)

Az elásott kábítószer egy klasszikus városi legenda, tudtommal még soha semmit nem találtak. Egyébként előzetes átvizsgálás valóban szokott lenni a területen, de nem elsősorban kábítószert keresnek.

Nem tervezi-e, hogy kedvesebb in-kalosokat hívjon? (moncsipolla)

Nem én hívom egyenként az in-kalosokat, de a szerződésben mindig kikötjük, hogy minél több nyelveket beszélő és a közönséggel jól kommunikáló embert kérünk. Ráadásul az In-Kal is ilyenkor nagy mennyiségű ideiglenes munkást alkalmaz, hiszen nincs olyan biztonsági cég valószínűleg sehol a világon, akinek felesleges (jól képzett, kedves, intelligens) ezerkétszáz embere vár arra, hogy egy évben egyszer dolgozhasson. Minden évben próbálunk eligazítást tartani a rendezőknek, ahol külön felhívjuk a figyelmüket, hogy ők azért vannak, hogy miattuk érezzék magukat biztonságban az emberek, és nem azért, hogy tőlük féljenek.

A Mizu nem elég vicces a Szigetnek - Gerendai Károly válaszoltKi volt a leghisztisebb fellépő a Szigeten? (noname)

Több hisztis előadóval volt már dolgunk, de a tapasztalataim szerint a menedzserek sokszor hisztisebbek, mint az előadók. Például elég viccesnek tartottam, amikor a The Killers menedzsere azon üvöltözött, hogy azok a törülközők, amiket a zenekar kapott, nem feketék, hanem sötétkékek, pedig ők világosan megírták, hogy feketét kérnek.

Miért drágább a perc alapú jegy, mint a napijegy? Napi asszem 12 ezer, perc alapú maximuma 13 500, miért drágább a perc alapú jegy, mint a napijegy? (noname)

A perc alapú jegy alapvetően olcsóbb, az ön által írt verzió a legdrágább eset, amiben már a szolgáltató – egyébként nem olcsó – díja és az a büntetés is benne van, amivel igyekszünk a felhasználó figyelmét felhívni arra, hogy a perc alapú jegy nemcsak olcsóbb, hanem akár lényegesen drágább is lehetne. Mindenesetre mi max. 13 500 forintnál leállítjuk a számlálót.

Van-e olyan étel, ami kifejezetten az Ön kérésére szerepel az étlapon, illetve olyan, amit az Ön kérésére vettek le róla? (Horn Mici)

Az étlapba minimális a beleszólásom, hiszen itt a séf az úr, a kedvenc ételeim nem szerepelnek a Costes étlapján, mivel inkább a házias ízek a kedvenceim, de természetesen érdekelnek az új ízek, kompozíciók, ezért örömmel megyek újabb helyekre, ahol új ételeket kóstolhatok.

Ha teljesen szabadon választhatna, hogy ki dolgozzon önnek, melyik séfet választaná? (Horn Mici)

Ha tényleg szabad kezem lenne, minden hónapban más séfet választanék, de a jelenlegivel egyébként maximálisan meg vagyok elégedve.  

Aki ilyen különleges étterem gazdája, hol szokott étkezni? A hétköznapokban is az ínyencségeket és a különleges ételeket kultiválja,  vagy lecsúszik még olyan hétköznapi étel is, mint egy közönséges paprikás krumpli vagy sztrapacska? (kerecsendy)

A Mizu nem elég vicces a Szigetnek - Gerendai Károly válaszoltÁltalában hetente négy-öt alkalommal is különböző éttermekben étkezem, ahol a lehető legkülönbözőbb konyhákat igyekszem megkóstolni, de a kedvencem a feleségem főztje. Igyekszem minél több étterembe eljutni, és a szimpatikus helyekre rendszeresen vissza is járok – a saját éttermemben körülbelül kéthetente szoktam enni.
Az hangulatfüggő, hogy mikor vágyom ínyencségekre, és mikor egy jó túrós csuszára vagy paprikás krumplira.

Evett-e már az Onyxban (bár ez nem is kérdés, nyilván szemmel kell tartani a lehetséges vetélytársakat)? Milyen érzésekkel jött ki? itt bármit írhat, az „a francba, ezek jobban főznek, mint mi”-től a „hát ezek fasorban sincsenek hozzánk”-ig, teljesen szabadon 🙂 (Horn Mici)

Természetesen rendszeresen szoktam enni az Onyxban, és a csillagjuk előtt is már sokszor lenyilatkoztam, hogy szerintem már megérdemelnének ők is egy csillagot. Én szeretem a konyhájukat, de szerintem a miénk még az övékénél is jobb.

A teljes, szerkesztetlen fórumtopikot itt olvashatod el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top