Szabadidő

Még a vécén is mobiloznak a függők

A felnőttek harmada, a tinédzsereknek pedig 60 százaléka súlyos mobiltelefon-függő. Annyira, hogy egészen fura helyeken, illetve tevékenységek közben sem bír meglenni telefonja nélkül.

Nem tudunk elszakadni a mobilunktólA brit Ofcom piackutató cég által végzett felmérésből kiderült, hogy a felnőtt emberek negyede és a tinik harmada evés közben is gyakran használja a mobilját, 22 százalék pedig akár még a vécén ülve is előszeretettel cseveg, vagy épp internetezik az okostelefonján.

A megkérdezettek ötöde bevallotta, hogy olyan helyeken sem hajlandó kikapcsolni a telefonját, ahol minimum illendő lenne. „A technológia határozza meg az értékeinket. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is felveszik telefont például a könyvtárban vagy színházban” – jegyezte meg James Thickett, a kutatás vezetője.

A szakember kiemelte, hogy a legtöbb ember úgy tekint a mobiltelefonjára, mint valamiféle állandó, feltétlen szükségletre, amitől képtelen elszakadni. „Az okostelefonok elmossák a határt a munkahely és az otthon között is” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top