nlc.hu
Szabadidő
Megvan Tom Cruise utódja – moziajánló

Megvan Tom Cruise utódja – moziajánló

Megváltozott a szuperhősdivat! Míg korábban Pókember és Superman is kékben (pontosabban: piros-kék kombóban) pompázott, mostanában a zöld a nyerő szín. Hulk, Zöld Darázs és egy kis csalással Shrek után a héten a mozikban debütál a Zöld Lámpás, akinél lazább szuperhőst nehéz lenne elképzelni.

Ha van valami, amiért szeretni lehet a Zöld Lámpást, az Ryan Reynolds. A lazaságával és humorával majdnem el tudja feledtetni velünk, hogy egy bugyuta történetet, idióta figurákkal telitűzdelt szuperhősös gagyit nézünk. De csak majdnem. A vadászpilótás részekben annyira sármos, mint annak idején Tom Cruise hasonló szerepkörben, ráadásul az önmagát előszeretettel meztelenül fotózgató Blake Livelyvel (A pletykafészek) is tökéletes párost alkotnak. Vibrál köztük a levegő, akárhányszor csak együtt vannak a vásznon, és ilyenkor még az olyan jelenetek is megbocsáthatók, mint az erkélyre a csillagos éjszakán leszálló szuperhős, aki csak azért jött, hogy megcsókolja a lányt…

A Zöld Lámpás azonban nem elégszik meg azzal, hogy szuperhősös akciófilm legyen, hanem rögtön egy nagyszabású sci-fit is ad, melyben az univerzumot a rejtélyes Zöld Lámpás Alakulat védi a félelmetes, kozmikus gonosztól, ami – minő véletlen – éppen a Föld bolygó felé tart. A feladatra frissiben kiválasztott Reynoldsnak kéne őt megállítania, de közben egy kattant és fertőzött tudós is nehezíti a dolgát. Ilyen sztorit általában általános iskolás kisfiúk szoktak kiizzadni magukból a napköziben unatkozva. Ha nem lenne a film telipakolva Hollywood legjobb színészeivel, és a speciális effektusok nem lennének néha egészen lehengerlőek, akkor nagyon utálnánk a Zöld Lámpást, így viszont meg tudunk neki bocsátani. Azért ez távol áll attól, hogy szeressük is…

Tudd, hogy értsd:
Zöld Lámpás figurája már hetvenéves is elmúlt, mégsem számít porosnak. A képregény kiadója, a DC Comics az évtizedek során számos alkalommal újította meg a karaktert, és aktualizálta a kor követelményeihez, legutóbb például öt éve. A film alapjául a legnépszerűbb Zöld Lámpás-figura, a vadászpilóta Hal Jordan szolgált.
Rendezte: Martin Campbell
Szereplők: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Tim Robbins
Eredeti cím: Green Lantern
A film honlapja:
Forgalmazza: InterCom


Divatdiktátor képregényhősök

Megvan Tom Cruise utódja - moziajánlóRorschach
A Watchmen – Az őrzők emblematikus figurájának öltözete fura keveréke a negyvenes évek ballonkabátos/kalapos magánnyomozóinak és az álarcos szuperhősökének. Mindehhez némi homeless-érzés is vegyül, hogy még inkább zavarban legyünk. A folyamatosan változó mintákat produkáló, zsákszerű álarca pedig a stílus maga.

Megvan Tom Cruise utódja - moziajánlóA Maszk
A legrikítóbb színű, kifogástalan eleganciájú öltönyök és az ezekhez mindig tökéletesen illő kalapok reprezentálják leginkább a Maszk stílusát, aki a leggyakrabban úgy fest, mint aki épp most érkezett a riói karneválról. Igazi dzsigoló, bár a zöld álarc azért hagy némi kívánnivalót maga után…

Megvan Tom Cruise utódja - moziajánlóVasember
Az Excalibur ominózus jelenetéből kiderül, hogy a páncél nem lehet akadálya a szexnek, és azóta a páncéldivat sokat fejlődött. A piros-aranysárga kombó igen tetszetős, és a fémváz ellenére a Vasember mozgása se darabos. Ráadásul a ruha alatt maga Robert Downey Jr. rejtőzik…

Macskanő

Megvan Tom Cruise utódja - moziajánló
Megvan Tom Cruise utódja - moziajánló

Batman szerkóját hazai terepen nehéz felülmúlni, de a Macskanőnek még ez is sikerült. Ruházatát két változatban is ismerjük (a Michelle Pfeiffer-es és a Halle Berry-s verzió), de mindkettő magán viseli az S/M divat jegyeit. Pfeifferé talán valamivel szolidabb, míg Berrynél tényleg a legvadabb felnőttfilmek jutnak az ember eszébe, ha megpillantja.

Megvan Tom Cruise utódja - moziajánlóSuperman
Az ember, aki divatba hozta, hogy az alsónadrágot a nadrág fölött viseljük. És ha valaki a pólóját a saját monogramjával díszíti, azért is Superman lehet a ludas. Civilben jellegtelen, szemüveges aktakukac, a fellépőruhája felett azonban több évtized alatt sem járt el az idő. Kicsit patrióta, de Amerika Kapitányhoz képest egész visszafogott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top