Szabadidő

Nincs több kellemetlen meglepetés a Facebookon

Változnak a Facebook adatvédelmi beállításai augusztus 25-től. Diszkrétebb és biztonságosabb lesz az oldal használata.

Az egyik legfontosabb változás az lesz, hogy ha bejelölnek minket például egy fényképen vagy videón, az nem jelenik meg automatikusan az üzenőfalon, hanem kizárólag csak akkor, ha már mi magunk is jóváhagytuk. Abban az esetben pedig, ha egyáltalán nem szeretnénk, hogy valaki megjelölhessen minket az általa közzétett tartalmakon, az illető személyt letilthatjuk.

Ezentúl nemcsak az ismerőseinket, hanem bárkit megjelölhetünk a bejegyzésekben, fotókon és videókon, aki tagja a Facebooknak: az érintett aztán majd eldönti, jóváhagyja-e a megjelölést.

Határozd meg, ki láthatja, hogy bejelöltek!
Határozd meg, ki láthatja, hogy bejelöltek!

 

Jelöld be, ki láthatja a postodat!
Jelöld be, ki láthatja a postodat!

Bár eddig is beállíthattuk az üzenőfali bejegyzéseknél, hogy ki láthatja azokat, ez mostantól kezdve még egyszerűbb és gyorsabb lesz: minden egyes postnál egy legördülő menüből választhatjuk ki, hogy a nyilvánosságnak, az ismerőseinknek vagy csak bizonyos személyeknek szeretnénk azt megmutatni.

Könnyebben ellenőrizhetjük majd azt is, hogy mások hogyan látják az adatlapunkat: ez a funkció az üzenőfal fölött közvetlenül kattintható lesz.

Engedélyezd vagy tiltsd a fotókon való bejelölést!
Engedélyezd vagy tiltsd a fotókon való bejelölést!

Az aktuális tartózkodási helyünk megadása pedig már nemcsak mobiltelefonról, hanem számítógépről is lehetséges lesz.

„Nem gondolom, hogy a korábbi beállítások rosszak lettek volna, de az újak még jobbak” – jegyezte meg a BBC-nek nyilatkozva Chris Cox, a Facebook alelnöke, aki egyúttal megígérte, hogy az új beállításokra való átállás alatt nem érik majd kellemetlen meglepetések a felhasználókat.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top