Szabadidő

Neked mekkora az ökolábnyomod?

Most megtudhatod, életmódod igazán környezetkímélő-e: a National Geographic Ökonapján megmérheted az okolábnyomodat!
Fotó: Kántor Katalin
Fotó: Kántor Katalin

„Éljünk kisebb lábon, hogy ne tapossuk el gyermekeink jövőjét” – ezzel a jelmondattal harangozta be Schlosser Tamás, a National Geographic Magyarország főszerkesztője a lap szeptember 10-i rendezvényét, a Millenáris parkban készülődő Ökonapot.

Bolygónk erőforrásai végesek, és minél többet fogyaszt valaki ezekből az erőforrásokból, az ökolábnyoma annál nagyobb. Szemléltetésképp a magazin szerkesztősége kedden Budapest belvárosában mutatta be azt a hatszor tíz méter széles, fűből készült óriáslábnyomot, amely az átlagos életmód okozta túlzott környezeti terhelést jelképezi.

Az eseményen több olyan híresség is megjelent, aki számára fontos a környezettudatos életmód, így Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Lola, Azurák Csaba, Németh Lajos meteorológus, Juhász Árpád geológus, Badár Sándor, Sági Szilárd, Rókusfalvy Pál és Tilla. A sztárok egy teszt kitöltésével a helyszínen megmérették ökolábnyomukat, közülük Németh Lajosé bizonyult a legkisebbnek, ami – mint kiderült – annak is köszönhető, hogy az ismert meteorológus autó helyett tömegközlekedési eszközöket használ.

Szeptember 10-én a Millenáris-parkban, a National Geographic Ökonapon a sztárokhoz hasonlóan ti is megmérethetitek majd az ökolábnyomotokat, részt vehettek ökológiai társasjátékban, meghallgathattok egy érdekes beszélgetést a környezettudatosság témájában Németh Lajos, Juhász Árpád és Erőss Zsolt hegymászó részvételével, levezetésképp pedig Rúzsa Magdi és a Heaven Street Seven zenél. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top