Szabadidő

Élet a Vogue után – újrakezdés ötvenévesen

Carine Roitfeld párizsi erkélye, séta az első magyar benzinkútnál és közösségi meseírás D. Tóth Krisztával e heti linkajánlónkban.

Élet a Vogue után - újrakezdés ötvenévesen1. Új élet a nyugdíj előtt
Míg idehaza szinte elképzelhetetlen, hogy egy 55 éves nő önként dobbantson egy jól fizető munkahelyről, a francia Vogue volt főszerkesztője azonban a nyugdíj előtt még önmegvalósítani akart kicsit. Pár divatkampány, modellkedés, vad karaoke-partik és önéletrajzi könyvének kiadása mellett Carine Roitfeldnek arra is marad ideje, hogy filmet forgasson. A filmben showroomokon keresztül követhetjük nyomon a divat francia nagyasszonyát egészen párizsi lakása erkélyéig, miközben azt is megtudhatjuk, hogy az “ember fontosabb, mint a rajta lévő ruha”. Azta.

2. Sétálj egyet a benzinkútnál
Az első hazai benzinkút történetét bemutató Motalko – Egy benzinkút krónikája című dokumentumfilmhez készítette Falvay Miklós speciális 3D-s technikával az alábbi filmrészletet. A videót nézve az az érzésünk, mintha “sétálnánk” az archív felvételeken.

3. Ki gépen száll fölébe…
A kaliforniai Jenny Odell egérrel a kezében utazta körül a világot. A Google Earthön úszómedencék, repülők, atomerőművek, az emberi lét nyomai után kutatott, majd a “leleteket” kollázsokká komponálta újra. Éppen a műhold felülről való, nem emberi nézőpontja teszi lehetővé, hogy felismerjük emberségünk apró, ismétlődő jeleit e földön, írja Satellite Collection című munkájához a stílszerűen a keresőóriás székhelyéről, Mountain View-ból származó művész. 

4. Írj könyvet D. Tóth Krisztával
Mi a közös a Bazsó Gábor autós újságíróban és Mautner Zsófia gasztroszakértőben? Az, hogy mesét írnak. Az első közösségimédia-alapú mese írásában azonban a sok híresség mellett az olvasók is közreműködnek, hiszen minden fejezet végén szavazhatnak, hogyan folytatódjon Csepp, Dani és a többiek története.

5. Utazás magassarkúban
Máshogy utaznak-e a nők, mint a férfiak? Vajon a nők is felkerekednek ugyanolyan bátran, hogy bejárják Dél-Amerikát? A Travelettes online magazint, utazóblogot és közösségi hálót nők készítik és írják olyan nőknek, akiknek mindene az utazás.

6. Az utca divatja akvarellben
Egy streetstyle blogra már senki nem kapja fel a fejét, de egészen más a helyzet, ha festett utcai divatról van szó. Szabó Klára Petra mintegy száz képet festett meg az elmúlt években olyan emberekről, akinek megjelenése érdekesnek bizonyult számára.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top