Szabadidő

ÖsszeEsküvők – ott voltunk a beköltözésen

A Big Brother második szériájának kudarca óta nem mert hasonlóba vágni a TV2. Az anyósos valóságshow még akár sikeres is lehet – helyszíni riport.

A tévéműsor-felvételekre mindig érdemes a meghirdetett kezdésnél jóval korábban érkezni. A TV2 Róna utcai telephelyén is időben ott vagyunk, a szemünk előtt hömpölyög a tömeg. Az úgynevezett kibeszélőshow-k megszűnése óta százezerszám maradtak parlagon a korábbi szereplők, az úgynevezett „Mónika-árvák”. A többi, aktuálisan futó műsorba már nem férnek bele, az X-Faktorban például tudni kell énekelni. Ezt az elanyátlanodott tömeget szippantotta most be az ÖsszeEsküvők. Jönnek is sorban, én pedig az ajtó mellett jegyzetelem a baleseteket. Tűhegyű filccel rajzolt szemöldök (garantálva az állandóan csodálkozó tekintetet), minden pillanatban nyílt bokatöréssel fenyegető billegés a húszcentis tűsarkakon, pink krinolin-imitáció: anya és lánya ugyanolyan rózsaszín feszülős miniben és ugyanolyan őszre hidrogénezett hajjal. Jó lesz ez!

A stúdióban a porond közepére penderül a bemelegítő ember, akire ráborult egy doboz flitter. Csillámpóni. Pontosan érti, hogy kell vinni a közönséget (ahol azért biztonsági megoldásként ül egy csapatnyi taps- és ovációspecialista statiszta is). A csillámpóni pedig énekel, tornáztat (négyszer ültetik át a közönséget), miniinterjúkat csinál a kedves hozzátartozókkal – apropó, nekem egyébként a kamionsofőr-bajusszal és műbőr autóstáskával érkező apukánál lett teljesen „ballagás az általános iskolában”-fílingem, csak ott a műsort celebráló tanárnő nem kér erotikus sikolyokat és „kanhördülést” a nézőktől, Csillámpóni meg igen.

A nézőtér alsó karéjában házi celebsor: Giorgio és mamája, Kállay-Saunders András és Tolvai Renáta, valamint Gusztos Bence, a kiskunhalasi rock-hobbit. Földim – múltkor is volt vele nagy interjú a Halasi Tükörben. Közben a TV2 sajtósához fordulok, hogy UFO Zsoltit miért nem a celebek közé ültették? Kicsodát? – kérdez vissza. Ja, oké. Akkor mégsem sikerült a nagy visszatérés. Zsolti csak szurkolni jött az egyik versenyzőnek, barátaival a házasulandó szereplő nevét emelik fel betűnként.

Az anyósok
 

Zenére érkezik Peller Mariann és Tilla. Utóbbi láthatóan nagyon ideges, de profin oldja. Még anyósviccet is mesél, amit tisztelettel most át is adnék az NLC közönségének, miszerint: „szeretném, ha az anyósom olyan lenne, mint a csillár. Egyszerre lógna és égne”. Az első bejelentkezést harmadjára veszik fel, Tilla „hajparában van” (ő mondta így), tükröt kér, bizurgál, mehetünk tovább. Ami biztos, hogy ez a műsorvezető-duó nagyon rendben van. Peller Mariann csajos, szende, elegáns (bár egy-egy körmondat alatt elmutogatja a teljes Y. M. C. A.-t), Tilla pedig már bejönni is úgy tud, ahogy legfeljebb a 18 évvel (és –25 kilóval) ezelőtti Friderikusz Sándor. És másodjára és harmadjára is úgy jön be.

A műsor koncepciójáról meg annyit, hogy a TV2 titokban csinált egy ellen-Való Világot, egy milliárdos szuperprodukciót. Csak itt rezidenciának hívják a villát, és nem az „Ostoba Nők” kategória győztese megy be helytelenkedni a „Még Szabadlábon” kategóriában beszavazott férfival, hanem 6 fiú, 6 anya és 12 menyasszony-jelölt koitál és kiabál egymással.

Majka felvételről jelentkezik be a felvételre, az idősíkok mestere, Tarantino kacsint le a Róna utcára, a rezidencián a konyhát tesztelgetik Sági Szilárddal. Emlékeim szerint a Való Világban három hétig be se tudták kapcsolni a főzőlapot a jó képességűek, itt meg egy nyomorult fogantyú sincs sehol, minden gombnyomásra nyílik. Spontán megjegyezzük, hogy Majka az Esküdj! című műsort fogja vezetni.
Felvétel állj, baj van a közönséggel. UFO Zsolti fordítva tartja a betűt, amivel szurkol.

ÖsszeEsküvők-beköltözés

De végre jöjjenek a versenyzők! Felkonf, imidzsfilm, levonulás a műsorvezetőkhöz. Itt szeretnék megint gratulálni Peller Mariann beválogatásához, mivel ma este ő Iustitia, az igazság római istenasszonya: egy Pöttöm Panna műsorvezető mellett még el lehetne sikálni, hogy bizony, a srácok közül többen is a tornasor legvégéről jöttek, ha értik, mire gondolok. Az meg egyenesen ijesztő, hogy milyen fura szimbiózis tud létrejönni az elvált anyukák és egyetlen kisfiuk között. Amikor az egyik vőlegényjelölt felkapja anyut, és belepuszil annak fenekébe, már egészen konkrét görög mítosznál járok.

A lányok is elkészültek – a kulisszák mögött kétsornyi sminkasztal áll, előttük ülve „készítették” a menyasszonyjelölteket. Mint egy divatbemutatón, sminkes, fodrász nagyüzemben pakolja celebre a csajokat, egész jó eredménnyel. Fogszabályozásra ennyi idő nem elég, de minden más megoldható.
Egyébként meg dögöljek meg, de a mamák által kezelt repülőgép-alkatrész funkcióját én nem értem. A csajok bemutatkozása, kisfilmje, illetve a kérdésekre adott válaszai alatt az anyósok egy-egy kart billegtetnek, és ezek kirajzolnak egy enyhén tachycardiás szívritmust, majd az EKG-papírokat összesítve minden négy lányból egyet hazaküldenek, így lesz a 16 jelentkezőből 12 játékos. Minden pasira kettő nő, ez egy inverz Kína. Szegény síoktató pasit sajnálom leginkább az interjúk alatt, mert tényleg egy helyes, értelmes srác, csak kábé 165 centi, a lányok meg ezt (mivel ül) nem vágják le, és jó részük azzal kezdi, hogy „legyen magas” – mire a kamera mindig a síoktatóra megy, aki egyre szomorkásabban mosolyog.

ÖsszeEsküvők-beköltözés

Az összepárosítás után pedig irány a rezidencia. Ezt már mi is csak közvetítésben látjuk, a fiúknál kicsúszik egy-két káromkodás, a háttérben némi termékmegjelenítés, de a kedvencem az, amikor az egyik pasi felkiált: „Hopp, van tévénk! Akkor Sport1!” Hehe, a TV2 szuperprodukciójában egy másik csatornára kapcsol a főszereplő. Aztán szombat este össze ne vesszetek, hogy kire küldjetek SMS-t az X-Faktorban.

Mit tud ez a műsor? Az első adás alapján többet, mint amit a Győzike-utánérzésű logó sejtetett. A jelek szerint most tényleg költöttek pénzt a produkcióra, beleraktak melót és promózzák is ezerrel (a Tények-bejelentkezésnél nekem rezgett a léc, de érthető az igyekezet). A műsorvezetők kiválóan működnek, és a casting is ígéretes: Kati mama, Marián édesanyja fogja vinni a show-t, a lányoktól sok villantás és talán némi szex is várható (ezek ilyen kvázi kötelező körök a műfajban), a fiúktól pedig sok okos beszólásra számítok, lévén egyik sem klasszika-filológia szakon végzett.
Úgyhogy forró ősz jön: a Való Világ méltó ellenfelet kaphat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top