Szabadidő

Justin Timberlake csak vécézéskor villant feneket

A Barátság extrákkal majdnem élvezhető film, ha a három dolog közül legalább eggyel rendelkezünk: irónia, romkom-rajongás, csókpartner.

Végy két szexi, önmaga által is érzelmi csődnek definiált, sikeres fiatalt, lavíroztasd őket a barátság, az érzelemmentes szex és a párkapcsolat határán és máris kész a 109 perces mozi. A Barátság extrákkal rendezője, Will Gluck valószínűleg azért többre készült: a vígjátékot megspékelte azzal, hogy maguk a szereplők is romantikus filmek kliséin csámcsogó karakterek. De az eredményen csak néhol érződik a kikacsintás. Javarészt inkább elszédülünk a pörgés, szócsaták és frappánsnak szánt odamondogatások útvesztőjében.

A fejvadászlány, Jamie (Mila Kunis a Fekete hattyúból) és az új céghez csábított Dylan (Justin Timberlake, aki már nem csak popsztár) friss szakítás után álló szinglik, akik percek alatt ugranak munkakapcsolatból elválaszthatatlan barátságba, onnan pedig ágyba, kanapéra – mikor mi van kéznél. Persze szigorúan haveri alapon, a szexet feszültséglevezető teniszórákhoz hasonlítva. Ügyesen is űzik a sportot egészen addig, amíg egy hosszú, meghitt pillantás, majd egy véletlenül kihallgatott beszélgetés össze nem zavarja az eseményeket.

Mila Kunis és Justin Timberlake
Mila Kunis és Justin Timberlake

Ismerős alaphelyzet, még egy éve sincs, hogy találkoztunk vele a Csak szexre kelleszben, az itteni pár viszont lényegesen szimpatikusabb és összetettebb elődjénél. A szereplők kapcsán egyébként sincs aggodalomra sok ok. Justin a Közösségi hálóban végképp bizonyította, hogy színészként is megállja a helyét, bár állítása szerint a gyarapodó szerepek ellenére sem akar komoly színész lenni. Kunis pedig igazán jól tette, hogy hétévesen otthagyta családjával az ukrajnai lányszobát, mert nemcsak balerinának lett azóta jó választás, hanem komikának is. A Dylan alzheimeres apját alakító Richard Jenkins szép, szomorú szín a gyors snittek között, Woody Harrelsont viszont csak sajnálni tudom, amiért egy olyan meleg újságíró szerepét játssza, akinek a figurája nem is indokolt, nem is humoros, egyszerűen csak szörnyen irritáló. Nem sokkal jobban, mint az az ál-laza modorosság, amivel Jamie mezítláb szökdécsel a reptéri csomagkiadó szalagon, cuppogva szopogatja az ujját kaja után és csipogva káromkodik. Justin újra N’Synces kölyökábrázattal hódít, orgazmus közben pedig hangosakat tüsszent, viszont jó a feneke, igaz, nem szex közben látjuk, hanem csak akkor, ha például vécére megy.

Justin Timberlake csak vécézéskor villant feneket

A Barátság extrákkal nem korhatáros film, mégis olyan steril ágyjeleneteket produkál, hogy azt ma már a 12 évesek sem veszik be. A takaró és a lepedő gondosan rendezett, végső esetben beúszik a képbe mondjuk egy váza, és nemhogy mell nem villan, de még Timberlake hasát sem látjuk. Furcsa álszemérem ez egy olyan filmtől, ami ennyire hangsúlyosan mozog a testiség és a szexuális szükségletek körül.

Justin nem érezte cikinek a sok ágyjelenetet, és nem állt neki szégyenlősködni. Szerinte különben is „ez inkább pajkos darab, mint romkom”, igaz, volt olyan szexjelenet, amit Mila saját bevallása szerint gyakorlatilag átaludt. A nyári MTV Movie Awards-gálán azért szemlátomást mindketten ébren voltak, amikor nyilvánosan fogdosták egymást, de persze azóta is cáfolják a felröppent pletykákat, miszerint a forgatás alatt kialakult köztük valami. Állítólag csak úgy szeretik egymást, mint a barátok. Extrák nélkül.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top