Szabadidő

A nők inkább a Facebookot választják

A nők szívesebben kommunikálnak a közösségi oldalakon keresztül, a pasik viszont inkább telefonálnak - legalábbis egy friss kutatás szerint.
Inkább írásban, mint telefonon
Inkább írásban, mint telefonon

Az egyik nemzetközi telekommunikációs cég megbízásából készült felmérésben több ezer felnőttet kérdeztek ki internetezési és telefonálási szokásairól. Eszerint a nők 64 százaléka használja a közösségi oldalakat a családjával való kapcsolattartásra, a férfiaknak azonban csak 54 százaléka. A barátokkal a nők 60, míg a férfiak 42 százaléka, a kollégákkal pedig 34, illetve 22 százalékuk tart kontaktust a közösségi oldalakon keresztül.

Az eredmények egyértelműn rámutattak, hogy a férfiak a szóbeli kommunikációt részesítik előnyben, ezért szívesebben telefonálnak, a nők viszont manapság jobban szeretnek chaten, vagy akár az üzenőfalon keresztül, írásban kommunikálni.

A felmérésből kiderült az is, hogy a nők háromnegyede meglátogatott valamilyen közösségi oldalt az elmúlt másfél évben, a férfiaknak azonban csak 68 százaléka tette ugyanezt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top