Szabadidő

Ördög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth Kriszta

Október 1-től új szerepben láthatjuk az egykori híradóst, D. Tóth Krisztát. A róla elnevezett DTK könnyed, szórakoztató talkshow lesz kedd esténként az M1-en. De vajon milyen tulajdonságok a nyerők egy "show-womannél", és Krisztában mennyi a potenciál ehhez?

Rövid hajÖrdög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaJakupcsek Gabriella

A rövid haj mint tulajdonság? Nagyon is lehet az. Vannak ugyan nők, akik néha rövidre vágják a hajukat, de akadnak olyanok is, akik szellemiségükben is egyértelműen rövid hajúak. D. Tóth Kriszta egy nemrég vele készített interjúban elárulta, hogy ő ízig-vérig rövid hajú nőnek tartja magát, és amikor egyszer-kétszer megpróbálkozott a hosszú hajjal, a levágatás után mindig azt érezte, hogy visszakapta az igazi önmagát. Persze Kriszta a rövidebb hajtól nem lett kevésbé nőies, és ebben hasonlít a talkshowk egyik hazai nagyágyújára, a mostanság ritkábban látott Jakupcsek Gabriellára, akit el se tudunk képzelni hosszú hajkoronával. Azt már azonban tudni, hogy Kriszta valamelyest új frizurával jelenik meg az új show-ban – részünkről támogatjuk a rövidet.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában a Jakupcsek Gabriella-féle rövid hajú nő?
Tippünk: 90%

Ördög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaFegyelmezettség és szigorErdélyi Mónika

Bármilyen erős karakterrel kerül szembe, egy talkshow műsorvezetőjének gyakran dominálnia kell, és ha szükséges, tudnia kell a kellő időben más irányba terelni a beszélgetést. A témában nincs edzettebb a hazai trash talkshow-k koronázatlan királynőjénél, Erdélyi Mónikánál, aki tanárnénisen volt képes kioktatni még a legképtelenebb alakokat is. Kriszta a Híradó rideg díszletei közt tanulta a szigort és a fegyelmezettséget, tehát ilyen helyzetekben biztosan nem fog alulmaradni. Ugyanakkor benne van az a finomság, ami ezt ellensúlyozhatja – hiszen egy túlságosan kemény, merev emberrel a nézők nem tudnának azonosulni.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Erdélyi Mónika szigora?
Tippünk: 70%

IróniaÖrdög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaLilu

Amikor Szily Nóra úgy vezette be a D. Tóth Krisztával készült interjúját, hogy „egy olyan nőt mutatok most be, aki a Híradóban sugározza a fegyelmezettséget és a pontosságot, de emellett mégsem veszítette el, sőt nagyon is megőrizte, mutatja és viseli nőiességét és báját”, akkor D. Tóth Kriszta a háta mögé nézett, és megkérdezte, hogy „ki az?”. Bár híradós munkájában nem jöhetett át, de ez a fajta önirónia  egyértelműen benne van a televíziósban, akit így egy olyan nővel tudunk párhuzamba állítani, mint az RTL Klub Kovalcsik Ildikója, vagyis Lilu, aki még a legkellemetlenebb helyzeteket is képes némi iróniával és csipkelődéssel elviselhetővé tenni – ugyanakkor „közéletis” háttere nem engedi, hogy elveszítse objektivitását.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Lilu iróniája?
Tippünk: 50%

Az üzletasszonyOprah Winfrey

Ördög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaEgy dolog, hogy valaki kiváló tévés műsorvezető, de az már egész más lapra tartozik, ha a hírnevét kihasználva mindenben sikerül megtalálnia az üzletet. Ebben a legnagyobb egyértelműen az amerikai Oprah Winfrey, akit szinte vallási vezetőként imádnak hívei, és ha a neve megjelenik egy könyvön, DVD-n vagy akármilyen terméken, garantálható a siker. Oprah az önsegélyező könyvek és filmek eladásával kezdte üzletasszonyi karrierjét, ami mára gigászi méreteket öltött. Ehhez persze kellett, hogy legyen szeme meglátni a jó üzleti lehetőségeket, és ezt D. Tóth Krisztánál is megfigyelhetjük. Ügyesen használta ki az időszakot, amíg a szülés után otthon volt kislányával, a ma hatéves Lolával, és cikksorozatával új rajongókat szerzett. A cikksorozat akkora népszerűségre tett szert, hogy mesekönyvek és rajzfilmek is napvilágot láttak Lola címszereplésével, és D. Tóth népszerűségén még az sem hagyott foltot, hogy otthagyta a híradós műsorvezetést. Mindez azonban annyiban rokonszenvesebb, hogy nem megy át az Oprah-féle személyi kultuszba – a szerénységet is értékelik a nézők.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Oprah üzleti érzéke?  
Tippünk: 60%

Empátia Ördög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaSzily Nóra

A jó kérdező egyik ismérve, hogy láthatóan valóban érdeklődik a másik ember iránt. Érdekli a sorsa, a gondolatai, és hagyja őt beszélni, kibontakozni az interjú során. Ennek az egyik itthoni nagymestere Szily Nóra, aki vagy csak úgy tesz, mintha érezné interjúalanyai minden rezdülését, vagy ez így is van, de bármelyik is a helyzet valójában, tény, hogy működik. D. Tóth Kriszta nála szárazabb, inkább a tények világában mozgó nő, de nem kell félnünk attól, hogy a bulvár és a magánéleti kérdések majd távol állnak tőle, hiszen a saját válása esetében is felvállalta gondolatait az újságírók előtt. Valószínűleg kérdezőként sem állnak majd tőle távol ezek a témák.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Szily Nóra empátiája?
Tippünk: 40%

DívaságÖrdög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaLiptai Claudia
A show-womaneknek egy nagyon férfias világban kell helyt állniuk, de közben nem engedhetik meg maguknak, hogy elveszítsék azt a fegyvert, amitől megkülönböztethetőek lesznek a show-manektől: a nőiességüket. Liptai Claudiának úgy sikerült helyt állnia ebben a szerepkörben, hogy az egyik legnőiesebb nő maradt, ám sokan nem tartják természetesnek – dívai jellemzői miatt. D. Tóth Krisztából ugyan teljes mértékben hiányzik ez a fajta harsány „női nagyvad” habitus. Ő egy sebezhető, törékeny, finom és művelt nő érzetét kelti, és ez a karakter új lesz a show-woman palettán. Vízöntőként bizonyára sokszínű egyéniség, ezért valószínűleg még érnek majd bennünket meglepetések…

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Liptai Claudia dívás habitusa?
Tippünk: 10%

Humor – SÖrdög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth Krisztazulák Andrea
Szulák Andrea egyértelműen az egyik leghumorosabb nő, aki komoly tévés karriert tudhat maga mögött. Nem csoda, hogy a Heti Hetesben is tárt karokkal várták. Az „ami a szívén, az a száján” stílusa és a dívás viselkedése összeférnek, ő sosem volt rest, ha be kellett szólni másoknak, mégis szimpatikus maradt. D. Tóth Kriszta nála egy jóval finomabb vonalat képvisel, humora is visszafogottabb. Stand up comedys monológokat ne várjunk tőle, de ha az írásaira gondolunk, tudjuk, hogy érti ő, sőt „műveli” a viccet. Természetes beszélgetőpartner, a harsányság legkisebb jele nélkül.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Szulák Andrea humora?
Tippünk: 25%

Tudatosság – Ördög Nóra
Ördög Nóra + Oprah Winfrey + Jakupcsek Gabriella = D. Tóth KrisztaAhhoz, hogy valaki szépen ívelő karriert fusson be a médiában, nemcsak szerencsére, hanem tudatos karrierépítésre is szükség van. Ennek az egyik legékesebb példája Ördög Nóra, aki egy kábeltévénél kezdte, ahonnét aztán átment az RTL Klubhoz gyakornokoskodni. Az áttörést a Top of the Pops című zenés műsor vezetése hozta meg, és Nóra mindig egyre nagyobb feladatokat vállalt. Tanult, fejlődött és a Kölyökklub, valamint a Moziklub után már a Szombat esti láz, a Csillag születik és az X-Faktor következett. Utóbbit immár társ nélkül, egyedül vezeti, minden probléma nélkül. D. Tóth Kriszta karrierje hasonló ívet ír le. Riporterkedés a TV3-nál, az RTL Klub Híradójának vezetése, riporterkedés Brüsszelben, a „Lola-birodalom” kiépítése, az MTV híradója, és végül a DTK című talkshow. Meglátjuk, az új szerepben mennyire lesz tudatos, képes-e egyesíteni a megfelelő erényeket és jól áll-e neki az új szerep: egy szórakoztató talkshow vezetése, olyan, amelyben ő jelentheti majd a száz százalékot.

Hány százalékban van meg D. Tóth Krisztában Ördög Nóra tudatossága?
Tippünk: 90%

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top