Szabadidő

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyének

Nem minden párból lesz új "Brangelina". A sztárok gyakran egyáltalán nem erősítik, hanem inkább kioltják egymás energiáit. Lássuk, ki mit nyert, mit veszített!

Ma mutatják be a hazai mozik Daniel Craig és Rachel Weisz „összejövős” filmjét, az Álmok otthonát. Vagyis az alkotást, amelynek forgatása után kiderült, hogy a főszereplők elhagyják akkori kedveseiket, és egymásnál keresik a boldogságot. Nem is óvatoskodva; fél éven belül összeházasodtak. De vajon hosszú távon nyernek a hirtelen döntéssel? És a többi, ösztönére hallgató sztárpár?

Daniel Craig és Rachel Weisz

Mit hoztak a kapcsolatba?
Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekDaniel: Klasszikus színpadi színészi múltját, pokolian kigyúrt felsőtestét, egy híres exbarátnőt (Heike Makatsch), egy válást, egy gyereket és a megtisztelő címet, hogy a barátnője/felesége mindenkinek elmondhatja, hogy „James Bond a pasim”. És persze az ezzel járó örök átkot is, miszerint a Bond-filmek főszereplői a 007-es karrierjük alatt minden más filmjükkel hatalmasat buknak (Invázió, Az arany iránytű, Cowboyok és űrlények…).

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekRachel: Apai részről magyar származást, erős feminista nézeteket, Hollywood legjobb rendezőit (Sam Mendes, Darren Aronofsky) az ágyában, egy Aronofskyval közös gyereket, egy máig tartó gyermekelhelyezési pert, egy Oscar-díjat (Az elszánt diplomata című filmért), valamint egy sikerfilmekkel (Constantine – A démonvadász, A múmia 1–2.) teli karriert.

Mit veszítettek?
Daniel: Az intim szféráját. James Bond ide vagy oda, korábban Craig nem tartozott azon sztárok közé, akik ha megjelennek valahol, százak rohanják le őket, de Weisszel az oldalán az intim szféra megőrzése már nem fog könnyen menni. Pedig ha valaki, hát Craig nagyon kényes erre.
Rachel: Sok-sok jó szereplehetőségét, ugyanis sem Sam Mendes, sem pedig Darren Aronofsky nem foglalkoztatja majd a jövőben.

Jelenet az Álmok otthona című filmből
Jelenet az Álmok otthona című filmből

A kapcsolat nyertese: Mindketten.
Egyelőre úgy tűnik, inkább erősítik, mintsem gyengítik egymás karrierjét, bár a közös film, az október 6-án bemutatásra kerülő Álmok otthona bukása esetén megkezdődhetnek a bajok. Az első kritikák nem túl kedvezőek. Csak nehogy úgy járjanak, mint Ben Affleck és Jennifer Lopez a Gengszterrománccal…

Demi Moore és Ashton Kutcher

Mit hoztak a kapcsolatba?
Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekAshton: Alsógatya-modelli múltat, két híres exbarátnőt (January Jones, Brittany Murphy), egy tökéletesen kidolgozott felsőtestet, kicsit gyermeteg, de ellenállhatatlan humort és néhány főszerepet felejthető vígjátékokban (Szakítópróba, Hé haver, hol a kocsim?).

Demi: Két előző házasságot (bizony, Deminknek Bruce előtt is volt egy frigye), három gyereket, zsíros tartásdíjat, egy negyvenes éveiben is bombázó testet, valamint egy kilencvenes évek óta hanyatló karriert, amit még a Charlie angyalai 2. híres bikinis jelenetei se tudtak feltámasztani.

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekMit veszítettek?
Ashton: A szabadságát. Huszonéves, vonzó és híres pasiként elkötelezte magát egy háromgyerekes családanya mellett.
Demi: A jó hírnevét. Deminek évekig tartott, hogy elhitesse az emberekkel, hogy valóban komoly a kapcsolat közte és Ashton között, és a srác nem csak egy kétségbeesett MILF-támadás áldozata.

Ashton a Két pasi, meg egy kicsiben
Ashton a Két pasi, meg egy kicsiben

A kapcsolat nyertese: Ashton Kutcher.
A Deminek és Bruce Willisnek köszönhető folyamatos sajtófigyelem egyértelműen a férfi karrierjére volt jobb hatással. Sikerfilmekkel (Csak szexre kellesz, Valentin-nap…) ellensúlyozta az Arany Málna-jelöléseit (öt van neki), és most, hogy megkapta Charlie Sheen szerepét a Két pasi, meg egy kicsiben, még azt is megengedhette magának, hogy lazán megcsalja Demit. Egy kapcsolat vége? Vagy csak kellett valaki, aki Charlie Sheen helyett is biztosítja a botrányokat a show-nak? Szegény Demi pedig ott maradt 49 évesen egyedül, egy halott karrierrel és a szinte már felnőtt gyerekeivel. Ráadásul neki tizenegy (!!!) Arany Málna-jelölés is jutott…

Scarlett Johansson és Ryan Reynolds

Mit hoztak a kapcsolatba?
Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekScarlett: Az érzéki ajkait, Woody Allen plátói szerelmét, a „scarlettjohanssonozás” (amikor tükörben fényképezzük a hátsónkat) divatját, négy Golden Globe-jelölést, két híres exet (Benicio del Toro, Josh Hartnett), néhány „a világ legszexibb nője” elismerést, egy csivavát, egy jól tejelő L’Oreal-szerződést, egy kellemes popzenei karriert és néhány emlékezetes filmsikert (Vasember 2, A tökéletes trükk, Match Point…).

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekRyan: Kiváló komikusi vénáját, a nagy családját (négy tesója van), két híres exbarátnőt (Rachael Leigh Cook, Alanis Morisette), egy varázslatos testet, valamint egy bukásokkal és félsikerekkel (Penge: Szentháromság, Füstölgő ászok, Csak barátok…) teli karriert.

Mit veszítettek?
Scarlett: A világ legszexibb nőjének sokat kopik az imázsa egy házassággal, hiszen a „foglalt” jelző nem tesz jót a szexepilnek. Meg lehet kérdezni Angelina Jolie-t.
Ryan: Semmit.

Ryan a Zöld lámpás című filmben - bukás
Ryan a Zöld lámpás című filmben – bukás

A kapcsolat nyertese: Ryan Reynolds.
A Scarlettel való házasságának köszönhetően a filmes bukásai ellenére sem került le a címlapokról, sőt olyan sikerfilmekkel ajándékozták meg a stúdiók, mint a Nász-ajánlat és az X-Men kezdetek – Farkas, valamint a People Magazine 2010-ben őt választotta meg a világ legszexisebb férfijának. És az MTV Legjobb halálra rémült alakításának címéről még nem is beszéltünk… A válás óta az ő karrierje is zuhanórepülésbe kezdett a Zöld Lámpás és a Testcsere bukásával, míg Scarlett gond nélkül vészelte át a nehéz időszakot. Talán itt az ideje újabb híres barátnőt villantani?

Rachel McAdams és Ryan Gosling

Mit hoztak a kapcsolatba?
Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekRachel: A sápadtan is gyönyörű bőrét. A Tökös csajban és a Bajos csajokban ugyan már láthattuk, de a világ a Ryannel közös Szerelmünk lapjaiban figyelt fel rá. A forgatáson annak rendje és módja szerint össze is jöttek.

Ryan: A Mickey Mouse Club-os múltját, ahol gyerekként Justin Timberlake-kel csintalankodhatott. Ezen felül jazzgitáros tehetségét, valamint egy híres exet, Sandra Bullock személyében, akivel a Kísérleti gyilkosságban szerepelt együtt. A befutást számára is a Rachellel közös Szerelmünk lapjai jelentette.
Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyének
Mit veszítettek?
Mivel mindketten még befutóban lévő színészként szerettek egymásba, nem nagyon volt mit veszíteniük. Hacsak a közös kutyát, George-ot nem számítjuk ide, aki most leginkább Ryannel tölti az idejét, elhanyagolva szegény Rachelt.

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyének

A kapcsolat nyertese: Változó.
Amíg tartott (2008-ben mentek szét), kettejük karrierje közül Rachelé szárnyalt magasabban. Főszerepek (Éjszakai járat, A dolgok állása, Ünneprontók ünnepe, Az időutazó feleség…) és sikerek gyors egymásutánban, de a lendület kifogyni látszik. A szakítás után a kapcsolat idején még független filmekben (Plasztikszerelem, Fél Nelson) brillírozó Ryan került a középpontba, és az olyan szerepeknek köszönhetően, mint a Drive – Gázt! vagy az Őrült, dilis, szerelem, most Hollywood új szupersztárjának számít.

Katie Holmes és Tom Cruise

Mit hoztak a kapcsolatba?

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekKatie: Egy sikeres sorozatsztárstátuszt (Dawson és a haverok), két félig-meddig híres exet (Joshua Jackson, Chris Klein), egy Hollywood legszebb mellei kitüntető címet (a Rossz álmok-béli villantásáért), valamint néhány „a legszexibb tinilány” jelzőt sok-sok magazin kreatív szerkesztőjétől. Ezenfelül még egy felfelé ívelő filmszínésznői karriert (Batman: Kezdődik!, Wonder Boys – Pokoli hétvége, A fülke…).

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyénekTom: Egy ellenállhatatlan mosolyt, a Hollywood legjobban fizetett sztárja státuszt, a komplett szcientológiai egyházat, sok-sok híres exet (Penélope Cruz, Nicole Kidman, Mimi Rogers…), számtalan befolyásos barátot, megszámlálhatatlanul sok „a világ legszexibb embere” címet, egy kis diszlexiát, egy csipetnyi antialkoholizmust és egy elképesztő vagyont.

Mit veszítettek?

Katie: A szabadságát és a filmszínésznői karrierjét, vagyis elég sokat. A sajtó teli van olyan cikkekkel, hogy Cruise és az egyháza hányféle módon korlátozzák szegény Holmest, aki a Tommal való 2005-ös összejövése óta alig szerepel filmekben, és a szerepe szinte csak az anyai és a feleségi szerepkör betöltésére korlátozódik. Mostanában lazíthattak a pórázán, mivel idén és jövőre is több mozifilmben feltűnik.
Tom: A józan eszét. Az a boldogság, ami a Katie-vel való összeházasodásának és a gyermeke születésének volt köszönhető, szinte már irracionális volt, és az Oprahnál történő hírhedt örömugrálása miatt sokan máig megkérdőjelezik a józan eszét.

Rossz vége lehet Rachel Weisz és Daniel Craig frigyének

A kapcsolat nyertese: Nincsen.
Úgy tűnik, itt csak vesztesek vannak. Tom karrierje a bukássorozatának köszönhetően romokban, és ha decemberben nem lesz sikeres a Mission: Impossible sorozat negyedik részével, akkor búcsúzhat az A-kategóriás filmsztár státuszától. Közben Katie az elnyomott nők mintapéldánya lett, és filmszerepek helyett jobbára kozmetikumok arcaként próbálja gyarapítani a családi vagyont. Hogy valami pozitívat is említsünk: Suri Cruise azért gyönyörű baba lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top