nlc.hu
Szabadidő
Elfogyott a tej, üzeni a hűtő

Elfogyott a tej, üzeni a hűtő

Ez nem sci-fi, az okos hűtőknek már rajongói oldala is van. Rózsadombi kapálók és megkínzott modellek e heti webes ajánlónkban.

Elfogyott a tej, üzeni a hűtő1. Viszlát cekker
A feleség panaszkodik: az „okoshűtő” elromlott, nem küldte el az üzenetet a közeli élelmiszerbolt házhoz szállító szolgálatának, hogy elfogyott a tej és a kenyér. Ezért személyesen kellett felhívnia a boltost, idézi a 2020-as év túlterhelt háziasszonyát utópiájában a brit Guardian. Az internetkapcsolattal ellátott hűtő azonban már nem a fantázia szüleménye, sőt az első példányok köré már külön rajongói oldal is szerveződött.   

2. Rózsadombi kapálók
A saját veteményes immár nemcsak a vidékiek kiváltsága. Az amerikai és nyugat-európai minta alapján létrejött városi, közösségi kertészkedés már Budapesten is megjelent. A saját paradicsom mellett sok új barátot is szerezhet, aki csatlakozik a Lecsós vagy a Fügés kert közösségéhez a Millenárisnál és a Lehel tér közelében.

3. Megkínzott modellek
Az igazság odalent van, foglalhatnánk össze a Fashionista képes összeállítását. Míg a kifutók közönsége a divatdiktátorok kollekcióit csodálja, mi a modellek meggyötört lábának látványától alélunk el – a képek csak erős idegzetűeknek.

4. A férfiak hanyatlása
Amikor a magyar parlamentben és a nagy cégek vezetőségében csak mutatóban találunk nőket, különösnek tetszhet a címadó kijelentés. Magyar felirattal ellátott, pörgős TED-előadásában Philip Zimbardo pszichológus annak jár utána, miért küzdenek nehézségekkel a fiúk. 

5. A legszebb zenei videó
Szimpla és zseniális Oren Lavie videoklipje. Újabb bizonyíték, hogy egy jó zenei videóhoz sem táncoslányok, sem kabriók nem kellenek.

6. Vacsora fehérben
Varázslatos látvány lehetett a Budai vár Savoyai teraszán hófehérben vacsorázó népes asztaltársaság. A háromfogásos vacsora résztvevői nem esküvői vendégek, hanem egy villámcsődület, az első magyar Dinner en Blanc, azaz „Vacsora fehérben” meghívottai voltak. A képekért és a jövő évi részvételi lehetőségért érdemes ellátogatni a honlapjukra.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top