Szabadidő

Kosárlabdázás Szent Mártonnal – hurrá, péntek!

Ha mindig otthon maradunk, akkor nem lesz mit mesélni az unokáknak. Persze beülhetünk a mézes-fahéjas teánkkal a tévé elé, mert az is jó, de ezen a héten tényleg van annál jobb is.

Top 5 hétvégi programCsík zenekar-lemezbemutató
November 5-én mutatja be a Csík Zenekar új, Lélekképek című albumát, melyben ismét eklektikus a merítés, de várhatóan egységes az összhatás. A zenekar sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy amikor először meghallottuk, hogy úgy hívják őket, hogy „Csík”, dőltünk a röhögéstől, mert milyen név már ez egy zenekarnak (földrajzi egyébként), azóta pedig a Quimby, újabban Lovasi András és Ferenczy György is besorolt mögéjük.
Hol? Budapest, Fonó Budai Zeneház
Mikor? November 5. 20:00
Mennyiért? 4500 Ft

Woyzeck
Miért is ne hallgatnánk meg Tom Waits Blood Money című lemezének dalait élőben, pláne ha kapunk hozzá egy valós sztorin alapuló véres és tragikus munkásosztálybeli féltékenységi drámát is? A darabot a szerzője, Büchner nem tudta befejezni, mert meghalt, ezért többféle verziója létezik, a mostanit 2000 óta játsszák.
Hol? Budapest, Katona József Színház
Mikor? November 4–5.
Mennyiért? 3000-4000 Ft

Top 5 hétvégi programAmber Smith
A zenekar készülő lemezének számait is fogja játszani ezen az estén, így aki Szegeden tartózkodik, az mindenkinél tájékozottabb lehet a hazai indie szcéna úttörőinek tevékenységével kapcsolatban. Az Amber Smith, bár nem mindenkinek a kedvence, bámulatosan jó élőben, így annak is érdemes megnéznie, aki egyébként nem szokta őket hallgatni.
Hol? Szeged, Club Noir
Mikor? November 4.
Mennyiért? 600 Ft

Szent Márton ünnepe
Szombathely a Szent Márton-ünneplésnek szenteli a teljes novembert, arra hivatkozva, hogy az említett illető náluk született. Mivel több Szent Márton is létezik, ez ellen nem is lehet kifogásunk, úgyhogy együnk libát a Mártonok egészségére és tekintsük meg a vásárt is.
Hol? Szombathely
Mikor? November 4–24.
Mennyiért? 700 Ft

Top 5 hétvégi programHegyvidék Street Jam Session
A Street Jam Session egy kosaras rendezvény, melyen 3-3 ellen lehet játszani (streetball), de csak azoknak, akik nem égetik be magukat, ha kosárlabda kerül a kezükbe. A többieknek és főleg a gyerekeknek egyéb játékokat, dobóversenyeket, ügyességi feladatokat szerveztek, sőt lesznek celebek és ingyenfanta is.
Hol? Budapest, Sportmax 2.
Mikor? november 5. 10:00
Mennyiért? Ingyenes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top