Szabadidő

Félti Facebookra kitett fotóit a többség

Az elmúlt másfél évben nyolcszor változtak a legnagyobb közösségi oldal adatvédelmi beállításai. Csak győzzünk vele lépést tartani!

A felhasználók fele nem tudja követni Facebook változásaitEgy számítástechnikával foglalkozó magazin arról kérdezte olvasóit, hogy mennyire képesek lépést tartani a Facebook által bevezetett újabb és újabb módosításokkal. A válaszadók nagyjából fele bevallotta, hogy a változások bizony összezavarták.

A megkérdezettek 60 százaléka aggódik, hogy a Facebookon általa közzétett tartalmakhoz illetéktelenek is hozzáférnek. 19 százalék pedig sohasem használta még a rendelkezésre álló adatvédelmi beállításokat, így a üzenőfala vagy a fotói mellett akár adatai is nyilvánosak lehetnek, mint például a telefonszáma vagy az e-mail címe.

A felhasználók egy része nyilvánvalóan lustaságból nem foglalkozik az adatvédelmi beállításokkal, a szakemberek szerint sokan vannak azonban, akik nagyon is szeretnék megfelelőképpen óvni a személyes információikat, de a gyakori módosítások miatt egész egyszerűen nem látják át az adatvédelmi beállítások rendszerét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top