Szabadidő

Ünnepi készülődés – otthon vagy szállodában?

Közeledik az év vége, és ezzel együtt az egyik legmozgalmasabb időszak: izgatott készülődés a szeretet ünnepére, fenyőillatú vacsora szenteste családi körben, a gyerekek lelkes ajándékbontogatása... Legtöbben ezt a sok közös élményt az otthon melegében szeretjük magunkba szívni, sokan azonban éppen ekkor utaznak el. Egyre több család válogat kedvére a speciális csomagajánlatokból, és bár elsőre talán idegenkedünk tőle, valljuk be őszintén, számos előnye lehet a szállodai ünnepeknek.

Eljátszottunk hát a gondolattal, és megnéztük, milyen élményekben lehet részünk, ha az idei évben egy családbarát szállodában ünnepelünk. Az alsópáhoki Kolping Hotelben már az adventi időszakban is számtalan programmal segítik az ünnepre hangolódást. Míg a kisebb gyerekekkel apró ajándékokat barkácsolnak, addig a nagyobb testvérekkel és a szülőkkel adventi koszorút és olyan hangulatos dekorációt készítenek, ami hazatérve egész télen a lakás dísze lehet. Persze mindezek mellett Bobóország, a szálloda hatalmas játszóháza is rengeteg kalandot tartogat, és lazításképpen a család az élményfürdőben is együtt pancsolhat.

A gyerekek persze a Mikulás-hétvégére készülnek a legjobban, amikor végre élőben is találkozhatnak a nagyszakállúval. Az óvó nénikkel már délelőtt apró rénszarvasos meglepetéseket készítenek, és hogy a lappföldi öregúr megérkezésére már igazán jó legyen a hangulat, zenés gyerekműsorral tartják edzésben a hangszálaikat. A hosszan tartó jókedvre pedig Mutyi bohóc vidám trükkjei és kedvenc tréfái lesznek a garancia.

Ünnepi készülődés - otthon vagy szállodában?


Karácsonykor persze a hotelben is a meghitt hangulaté és az együtt töltött időé a főszerep. És itt végre tényleg a család minden tagja pihenhet! Nincs nagytakarítás, napokig tartó sütés-főzés és bosszantó fatörzsfaragás. Van helyette illatozó karácsonyi vacsora, színes fények és rengeteg közös élmény. A pedálos gokartfutamon apa és fia a győzelemért együtt tekerhet, és a verseny után a gőzölgő tea és a forralt bor minden résztvevőt megmelenget. És amíg a gyerekek a bábelőadáson hangosan drukkolnak kedvenc mesehősüknek, addig a szülők a fényárban úszó medence partján végre csak egymásra figyelhetnek.

Ünnepi készülődés - otthon vagy szállodában?

De közeleg a szilveszter is, az óévbúcsúztató bulik időszaka, amikor a kisgyerekes szülőknek az otthoni tévézésre maximum a babysitter tűnhetett eddig alternatívának. A Kolping Hotelben viszont már 15 éve nagy sikerrel szervezik a háromgenerációs programokat, és a család minden tagja egész hétvégén jól szórakozhat.

Ünnepi készülődés – otthon vagy szállodában?

Amíg az egészen kicsik a gyerekkoncert és a bábszínház után külön picidiszkón csörögnek, addig a kicsit nagyobbak a karaokepartin és a tinidiszkóban ismerkedhetnek. Persze a szülőkről sem feledkeztek meg. Ők a kávézóban lágy jazzdallamokat hallgatva bújhatnak kicsit össze, majd a Dumaszínházból ismert Hadházi László poénjain nevethetnek kedvükre. És akkor még nem szóltunk a pazar szilveszteri gálavacsoráról és a sztárvendégekről sem. Az este folyamán ugyanis Janicsák Veca ad legnépszerűbb dalaiból koncertet, majd pedig az Irigy Hónaljmirigy-es srácok fokozzák paródiáikkal a hangulatot, hogy aztán a táncparketten egészen hajnalig meg se álljon a mulatság.

Ünnepi készülődés – otthon vagy szállodában?

Érdemes tehát a decemberi ajánlatok között keresgélni, hiszen legyen az karácsonyi készülődés, meghitt ünnep vagy szilveszteri buli, ma már szállodában is értékes lehet az ünnep. Sőt a közös programoknak köszönhetően a család minden tagja annyi élménnyel gazdagodhat, ami az otthoni beszélgetésekkor is még biztosan sokáig lesz téma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top