Szabadidő

Hogyan készülnek a luxustermékek?

Pillantás a Dior- és a Louis Vuitton-műhelyekbe, egy magyar orvos kalandjai Nagy-Britanniában és... hogyan vásárolunk be holnap; heti linkajánlónk.

Némi adrenalin az elejére
Kinek kell a melengető forralt bor, ha ilyen videók jönnek velünk szembe? A filmet nézve szorosan kapaszkodtunk az íróasztalba és halálnak halálával haltunk már a nézéstől is. Egy őrült mindenféle biztosítás nélkül felmászik a moszkvai Vörös Kapuk-épület 133 méter magas csúcsáig, és jókedvűen káromkodva lóbálja összevissza a kameráját.


Bevásárlás modern módra

Az a bizonyos gazdaságos hipermarket Dél-Koreában igyekszik a fáradt munkavállalók kedvében járni és megkímélni őket a 14 órás munkanapok utáni újabb stressztől, a boltba járástól. Kitalálta tehát, hogy a köztereket kiplakátolja termékei kódjával, amelyet elég lefényképezni a telefonnal, és már házhoz is megy a megrendelt élelmiszer. Így a dolgos koreaiak kvázi metróátszállás közben is elintézhetik a bevásárlást.

 

Dior műhelyében
Közvetlen közelről figyelhette meg a párizsi Lés Journées Particulières, azaz „Különleges Napok” rendezvénysorozat szerencsés közönsége, hogyan dolgoznak a legnevesebb divatházak, a Dior, a Louis Vuitton, a Guerlain, Givenchy kézművesmesterei. A rendezvény honlapján és az alábbi filmben rövid pillantást vethetünk a szabászok, cipészek, gyöngyfűzők, parfümőrök, óra- és ékszerkészítők válla fölött a luxustermékek munkafolyamataiba.

 

 

Eat, love, Budapest
Levetkőzhetjük az előítéleteinket, ha nem hagyatkozunk a szemünkre? Jobban odafigyelünk a mondanivalóra, ha nem látjuk egymást? Összeköthet, ha nekünk főznek, ha megetetnek? Ahány résztvevő, annyi válasz születhetett a fenti kérdésekre a holland Marije Vogelzang budapesti performance-a után. Roma asszonyok mesélnek ételről, életről.


A legszebb esküvői fényképek

Az esküvői fotózásban vannak olyan toposzok, amelyektől az embert kiveri a víz és örök agglegénységet/-leányságot fogad. Ilyen például, amikor az uszályos menyasszony a mezőn üldögélve kiteríti hosszú szoknyáját, és közben úgy néz ki, mint spenóttengerben a tükörtojás. Hogy másképp is lehet, mutatja a New York-i Otto Schulze esküvői fotós válogatása legjobb 2011-es képeiből.

Magyar orvosként Nagy-Britanniában

Munkavállalásról, a brit egészségügyről, kórházi hétköznapokról, kultúráról és egyéb élményekről ír blogjában egy magyar „resident medical officer”, afféle helyettesítő bentlakásos orvos. A két ország között ingázó blogger posztjai még a nem szakmabeliek számára is rendkívül érdekesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top