Szabadidő

Lopással vádolják Angelina Jolie-t

Tavaly Magyarországon rendezte első saját filmjét a színésznő, de egy horvát újságíró szerint a történetet az ő könyvéből merítették.

Lopással vádolják Angelina Jolie-tEgy horvát újságíró azt állítja, hogy Angelina Jolie az ő sztoriját felhasználva írta és rendezte meg A vér és méz földjén című filmjét a boszniai háborúról.

A műveit James J. Braddock néven megjelentető Josip J. Knezevic író-újságíró azzal vádolja a filmcsillagot, hogy a The Soul Shattering című könyvéből használt fel részleteket. Az újságíró honlapján beszámol róla, hogy próbálta felvenni a kapcsolatot Angelina Jolie-val és az alkotást finanszírozó GK Films nevű produkciós céggel, de válasz hiányában úgy döntött, bírósághoz fordul kártérítésért.

A film egy szerb katona és egy muzulmán nő szerelméről, az őket elválasztó háborúról és a nő fogolytáborban átélt szenvedéseiről szól. A színésznő a Nők Lapja Cafénak adott interjúban arról mesél, hogy influenzásan kezdte el írni a történetet, miközben az ágyat nyomta, és nem is akarta leforgatni, amíg Brad Pitt biztatni nem kezdte.

„Hogy minden sorát Angelina írta-e az egyelőre »cím nélküli bosnyák szerelmi történet«-nek, nem csak én kétlem – írta Návai Anikó a forgatásról megjelent cikkünk végén. – Az írás magányos és időigényes műfaj, és hat gyerek még akkor is hat gyerek, ha bébiszitterek, szobalányok, szakácsok hada, számos magántanár, magángép és menedzser könnyíti meg Angie életét. Az azonban biztos, hogy a szerb Rómeó és a bosnyák Júlia történetének ötlete az övé. Ilyen szívhez szóló mesét csak az tud írni, aki olyan, mint Angelina: szenvedélyes, nem ismer lehetetlent, és hisz a hepiendben.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top