Szabadidő

Változtat a Facebook: jöhetnek a hosszú üzenetek

Örülhetnek a grafománok: a Facebook üzenőfalon ezentúl akár egy teljes kisregényt is közzétehetnek egyetlen állapotfrissítésben.

Nem kell többé tömören fogalmaznunk a FacebookonA Facebook a szeptemberben bevezetett 5000 karakterről több mint 60 000 – egészen pontosan 63 206 – karakterre emelte az állapotfrissítések szövegének lehetséges hosszát, így nem kell többé visszafogniuk magukat azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak tömören fogalmazni.

A hírfolyamba persze továbbra sem kerül ki automatikusan a teljes szöveg: ott csupán annak első néhány sora lesz olvasható, aki pedig a többire is kíváncsi, az a „Tovább” linkre kattintva nyithatja meg a karakteráradatot.

A karakterszám drasztikus emelését minden bizonnyal az tette szükségessé, hogy a Facebook fő versenytársaként számon tartott Google+ oldalon 100 000 karakter hosszúságú állapotfrissítéseket lehet publikálni. Az újítás ugyanakkor feleslegesnek is tűnhet, mivel a Facebookon eddig is rendelkezésre állt a „Jegyzetek” funkció, mely alkalmas volt hosszabb lélegzetvételű szövegek közlésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top