Szabadidő

Utcázók, protestánsok és közömbösök – te milyen típus vagy?

Szilveszterezni márpedig kell, és ez azokra is vonatkozik, akik látványosan nem ünnepelnek. Kis magyar tipológia.
Utcázók, protestánsok és közömbösök – te milyen típus vagy?

Szerelmesek
Soha nem lehetünk idegesítőbbek, mint amikor friss szerelmesként cserbenhagyjuk a barátainkat szilveszterkor csupán azért, hogy ágyban tölthessük az éjfelet a szerelmünkkel. Pont azt az egy napot ne tölthetnénk külön? Hát nem, nehogy mással bulizzon a pasas.

Utcázók
Ha közösségi élményre vágyunk, amiből gyorsan és feltűnésmentesen ki lehet lépni, az utcázós szilvesztert választjuk. Igaz, hogy ehhez sokat kell innunk, mert kint nagyon hideg szokott lenni. Sajnos azonban az alkohol ront a koordinációs képességeinken, amikre azért lenne szükség, hogy ügyesen szökdécseljünk el a pattogó petárdák elől. Néha ez jön be.

Hagyományőrzők
A házibulis szilveszterező, bár első látásra nem tűnik annak, mégis a leginkább sznob az összes közül. Ő az, aki annyira király bulit szervezett vagy talált, hogy az jobb bármi másnál. Ha ide tartozunk, persze el nem mondanánk senkinek, hogy mi is lesz ott pontosan.

Bátortalanok
Sokan szeretünk este kicsit tévézni és éjfélkor lefeküdni. Ha erről a szokásunkról semmilyen szilveszteri buli kedvéért nem tennénk le, akkor a tévézősök csoportjába tartozunk: nem vadulunk, legfeljebb beállunk a tévé elé éjfélkor egy pohár édes pezsgővel és lábatlankodunk egyet a Himnuszra, aztán gyorsan visszavonulót fújunk. Cserébe viszont mi vagyunk az egyetlenek, akik a január elsejét nem utálják.

Lusták
Fizetős buliba akkor megyünk, ha valahogy leplezni szeretnénk, hogy szívünk szerint a tévé előtt töltenénk az estét. Az ilyen rendezvényeken legalább nem unatkozunk, mert többnyire hatalmas vacsorát szolgálnak fel, ami pont a pezsgőig tart ki, utána pedig már úgyis haza lehet menni.

Protestánsok
A szilveszteri protestánsok nem a katolicizmus tanai ellen protestálnak, hanem a hagyományos szilveszteri „muszájbulizás” ellen, viszont ezt pontosan olyan vehemenciával csinálják, mintha legalábbis a sola scripturát kéne megvédeni. Ha utáljuk a hagyományos bulizást, levonulunk vidékre néhány beavatott barátunkkal és onnan nézzük le az otthon maradt „lúzereket”.

Felsőbbrendűek
Ha külföldre megyünk, azzal vagy azt kommunikáljuk, hogy nem érezzük jól magunkat az országunkban és nem akarjuk az év első napját a területén tölteni, vagy azt, hogy „megtehetjük”. Persze csak ha nem véletlenül alakult úgy, hogy a helyszín messzebb van 300 kilométernél, hanem már szeptemberben elhangzott a „menjünk KÜLFÖLDRE”.

Közömbösök
Karácsony közeledtével már egyre több közömbössel találkozhatunk, akik fennen hirdetik, hogy ők nem ünneplik a karácsonyt, mert az hülyeség, vagy mert nem hívők, vagy mert szimplán nem akarnak ajándékokat venni. Ugyanígy van ez szilveszterkor is. Vannak köztünk, akik jó előre bejelentik, hogy mi aztán biztosan pontosan ugyanazt fogjuk csinálni december 31-én, mint az előző vagy a következő napon. Titokban lehet, hogy bánják már…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top