nlc.hu
Szabadidő
A Nap sugarától otthonunk melegéig

A Nap sugarától otthonunk melegéig

Napbicikli, naptea, napmadár, naplámpa – csak néhány azok közül a kipróbálható eszközök közül, amelyeket január 9–22. között láthattok Pécsett az Árkád Bevásárlóközpontban nyíló interaktív kiállításon.

A Nap sugarától otthonunk melegéig– A Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft. vezetőségében 2009 nyarán merült fel az ötlet, hogy egy országos roadshow keretében interaktív módon kellene bemutatni a napfény által Földünkre érkező energia felhasználási lehetőségeinek sokoldalúságát – számolt be a kezdetekről Enyingi Tibor ügyvezető igazgató. –

A Nap sugarától otthonunk melegéigMindezt az indokolta, hogy tapasztalataink szerint kevés információ áll a lakosság rendelkezésére ebben a témában, ez pedig megakadályozza az új lehetőségek szélesebb körű elterjedését.

A cég munkatársai egy felmérés során kimutatták, hogy sem a szülők, sem pedig a gyerekek körében nincsenek kellően pontos ismeretek a megújuló energiákkal kapcsolatban, ugyanakkor nagy hajlandóságot mutattak a megújuló energiák hasznosítására, illetve arra, hogy környezetükért személyesen is tegyenek.

Az ötletből 2010 nyarára készítettük el pályázatunkat, melyet a KEOP-6.1.0/B/09-11 kódszámú, a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok című konstrukcióra nyújtottunk be. A „Megújuló energiákat bemutató roadshow” támogató döntésben részesült.

Az eredmény: három interaktív kiállítás, amelynek második állomása január 9-én nyílik Pécsett. Tíz állomáson tízféle rendszerrel ismerkedhettek, ezeket játékos módon kipróbálhatjátok, illetve tablók, ábrák, makettek, egyénileg építhető rendszerek, szóróanyagok és kisfilmek segítségével hasznos információkhoz juthattok.

A Nap sugarától otthonunk melegéigA Natúrzóna megújulóenergia-kiállítása főként a gyerekekre és a nagycsaládosokra számít, hiszen ők fogékonyak az újra, és nekik fontosak azok az ötletek, amelyek révén az energiaköltségeket jelentősen csökkenthetik. Három napon keresztül szakértő vezetésével mutatjuk be, mi hogyan működik, szombaton pedig családi napra várunk!

További információk!
 

 A Nap sugarától otthonunk melegéig

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top