Szabadidő

Sherlockban megvan az a plusz

Guy Ritchie jött, látott, győzött. A Sherlock Holmes – Árnyjáték vándorcigányostul, a borult elméjű főgonosszal együtt bebizonyította, hogy érdemes még folytatásokat készíteni.

 

Sherlockban megvan az a plusz

Anglia helyett most a világot akarja megmenteni az őszülő, de még mindig megaszexi Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.), London utcáit pedig felváltották Európa nagyvárosai. Az Árnyjátékban a folyton pipázó, hullakonzerválót vedelő Sherlock legnagyobb ellensége, Moriarty professzor nyomába ered.

Az első részben már feltűnt főellenség robbantássorozatokkal akarja összeugrasztani Európa vezetőit. Ő pedig eközben felvásárolja a gyárakat – kiváltképp a fegyveripart –, hogy amikor kitör a háború, elláthassa a világot a beújított gépfegyvereivel. Pasiszemmel ennyi a sztori. De a mindenre elszánt Sherlock nemcsak a civilizációt akarja megmenteni, hanem bosszút is akar állni a professzoron, amiért csak egy véres zsebkendőt hagyott hátra az ő szívszerelméből.

Jude Law romabulin esetlenkedik

Sherlockban megvan az a pluszA nagy mentőakció közben végignézhetjük Jude Law és Robert Downey Jr. legbénább közös verekedős jelenetét, ami übereli a Bridget Jones szánalmas szökőkutas bokszát. Guy Ritchie-nek egyszer már bejött a cigánytábor a Blöffben, így nem csoda, hogy a Sherlock Holmes folytatásában a száz évvel korábbi vándorcigányok életét is megmutatja nekünk. Ám ezúttal Brad Pitt helyett Jude Law illeszkedik bele tökéletesen a környezetbe, és kezd esetlen ugrabugrálásba a romabulin.

A Sherlock Holmes folytatásában minden megtalálható, ami a nőket és a férfiakat egyszerre bevonzza a moziba. Robbantás, lelassított verekedés, korai gépfegyverekkel való negyedórás lövöldözés, fanyar humor. Sherlock Holmes olyan fickó, amilyen a legtöbb pasi lenni akar, és amilyen férfit a legtöbb nő szeretne. Laza, de mindig vérprofi, egy lángész, aki kiválóan verekedik, és megvan benne az a plusz. Ugyan néha tudatmódosítóktól kábult, de ezt az egyet elnézzük neki.

A világ legismertebb magándetektívjének újabb kalandjai az Egyesült Államokban több mint 140 millió, a világ többi részén pedig 265 millió dollárt hozott eddig. Gyanítjuk, ez a szám megduplázódik még, mi pedig várjuk az újabb folytatást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top