Szabadidő

Téli vasút, csokikoncert – hurrá, hétvége!

Most többnyire a gyerekeknek válogattunk a legjobb programokból, de azért magunkról sem feledkeztünk meg.

Hurrá, hétvége!3. Téli Gyermekvasút-gyalogtúra
Ha olyan gyerekeink vannak, akik örökké izegnek-mozognak és látványosan szenvednek a kilométerhiánytól, nevezzük be őket a Gyermekvasút gyalogtúrára. Ha teljesítik a húsz kilométeres távot (az ovisokat ettől kíméljük meg), biztosan úgy fognak este nyolckor ágyba dőlni, mint a kisangyalok.

Hol? Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomása, Budapest
Mikor? Január 15. (Reggel nyolc és tizenegy között lehet nevezni, a táv teljesítése nagyjából hét órát vesz igénybe.)
Mennyiért? 1000 Ft nevezési díj
Ne menj, ha a gyerek éppen kényelmesebb korszakát éli.


Hurrá, hétvége!Csokikoncert gyerekeknek
A csokikoncertek olyan események, ahol a gyerekek csokikeresésnek álcázott feladatok megoldása közben mintegy mellékesen megszerethetik és megismerhetik a zenét, a hangszereket, láthatnak karmestert, és közben nem kell egy számukra túlméretezett bársonyszékben feszengeniük csendben. Nekik is jó, nekünk is jó.

Hol? Millenáris, Budapest
Mikor? Január 15.
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha a gyermeked már maga is szépen hegedül.


Hurrá, hétvége!Ünnepi Kolibri Mustra

A Kolibriban most azokat a darabokat játsszák újra a huszadik születésnapjuk alkalmából, melyek a legmeghatározóbbak és a legsikeresebbek voltak. Ez nyilván a színészeknek is jutalomjáték, a gyerekek pedig a hétvégén még megtekinthetik a Szentivánéji álmot, Nemes Nagy Ágnes-Novák János: Bors néni című előadását a Nemzet Színésze, Molnár Piroska főszereplésével (túl a 300. előadáson) valamint Nyeső Mari és Békés Pál csodálatos, interaktív meséjét, a Spárga-tengeralattjárót, amely 12 éve töretlen népszerűséggel szerepel a repertoáron.

Hol? Kolibri Színház, Budapest
Mikor? Január 9–14.
Mennyiért? 1300–1400 Ft
Ne menj, ha nincs gyereked, és egyedül nem mersz elmenni.

Hurrá, hétvége!Kodály Method vol. I.
Ha egymás után szépen sorjában megnézhetjük a Akkezdet Phiait, Zagart és a Volkova Sisterst, a fellépők számához képest elég olcsón, akkor nem fogunk reklamálni, hogy egy független koncerthez élőben kevert vetítésnek vajon mi köze lehet országunk legendás zeneszerző-pedagógus-népdalgyűjtőjéhez, hanem elmegyünk, és megnézzük.

Hol? Merlin, Budapest
Mikor? Január 14.
Mennyiért?
  1200 Ft
Ne menj, ha inkább otthon szolmizálnál.


Hurrá, hétvége!DJ Sterbinszky

Sterbinszky már akkor is nagy név volt az elektronikus zenében, amikor hazánkban nem is létezett a nevezett műfaj – az előállításához szükséges eszközök hozzáférhetőségének híján. Státuszának megfelelően a neves DJ-t nem lehet bármikor-bárhol megnézni, így ha Győr környékén élünk, most itt a remek alkalom.

Hol?
Club Neo, Győr
Mikor? Január 13.
Mennyiért? 1200–1500 Ft
Ne menj, ha refrénekhez szoktál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top